avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac sa putem călători cu minorul în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac sa putem călători cu minorul în străinătate?

Sotia mea a fost casatorita inainte, are un copil minor de 2 ani cu fostul sot. Daca iau copilul pe numele meu se poate iesi cu el din tara fara acordul celuilalt parinte? Au custodie comuna, iar tatal are dreptul la vizita in prima saptamana a lunii si a 3-a saptamana a lunii.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:46, 20 Iulie 2018
Da,doresc sa adopt copilul. Tatal biologic invata copilul sa se dea cu capul de pereti,sa injure ,sa scuipe si sa loveasca. , etc. (cum pot dovedi asta?) Nu e normal pentru un copil de 2 ani sa faca asa ceva.

Cu regret va spun, se vede ca nu aveti copii. Pentru ca e foarte posibil si normal ca un copil de 2 ani exact asa sa faca. Intre doi si trei ani este varsta critica, au tantrumuri care poti fi foarte infricosatoare pentru un necunoscator.
Va admir intentiile insa stiti cu ce e pavat drumul spre iad?
Si va vad si foarte implicat, mai mult chiar decat mama care nu ea scrie aici ceea ce nu e neaparat un lucru bun.
Cel mai bine este sa dati un pas inapoi. Nu sunteti dumneavoastra tatal copilului si absolut niciodata nu o sa puteti sa-l inlocuiti. Nu e treaba dumneavoastra si mai mult rau faceti copilului avand acest comportamen.
Este de inteles ca avand atitudinea asta ( doresc sa adopt copilul de 2 ani pentru ca are tantrum conform varstei de 2 ani) tatal sa se teama ca daca da acord sa se iasa din tara nu isi va mai vedea copilul.
Va sfatuiesc sa aplanati situatia. Moderati-va in atitudine si pareri si poate lucrurile vor veni de la sine.
In rest, ati fost sfatuit mai sus ce sa faceti pentru a suplini acordul tatalui daca acesta nu vrea si nu vrea sa dea procura de iesire din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Schimbare program de vizita odată cu schimbarea domiciliului în străinătate Pici,26 Pici,26 Buna ziua, Daca intr-un divort, ceresterea si educarea copilului se afla la mamei prin urma unei hotarare comuna cu tatal, care au fost stabilit la notar ... (vezi toată discuția)