avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... tentativa de viol cu agresiune fizica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

tentativa de viol cu agresiune fizica

in seara zilei de Craciun,femeie a fost atacata la intrarea in blocul unde avea domiciliul de un necunoscut..Fiindca s-a opus violului a fost lovita .Au fost anuntate organele de politie si serviciul de ambulanta.Femeia a fost internata in spital si a primit ingrijiri in spital timp de 4 zile.Pe timpul spitalizarii a fost audiata de politie .Pe timpul audierii i s-a precizat ca agresorul a fost retinut,Politia refuza sa destainuie numele agresorului precum si adresa acestuia.Femeia la externare a primit bilet de externare,scrisoare medicala,reteta cu medicamentele ce trebuie sa le ia la domiciliu precum si precizarea cu termenul la care trebuie sa se prezinte la control medical.Nu a fost ridicat inca certificatul medico legal.
Pe surse.Agresorul este recidivist pentru tentativa de viol.A fost condamnat in 2014 pentru aceeasi fapta .I s-a prescris si tratament pe perioada ispasirii pedepsei.Din motive necunoscute ,dupa 2 luni a parasit penitenciarul fiind internat intr-un spital neuro psihiatric.
Doresc indrumare privind pasii de urmat ca agresorul sa primeasca pedeapsa meritata.
In acest moment s-a pornit procesul penal, ar fi indicat sa va angajati avocat care sa va apere drepturile si libertatile.
Organul de up este obligat sa caute, sa stranga si administreaze probe, o sa audieze persoana vatamata, faptuitorul, martorii daca exista etc.
Apararea se face in concret in fata organului de urmarire penala, avocatul avand dreptul sa asiste la efectuarea oricărui act de urmărire penală, dreptul de a consulta actele dosarului şi de a formula cereri şi a depune memorii.
Persoana vatamata se poate constitui parte civila in procesul penal solicitand daune materiale si morale.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
În condițiile în care are discernământ va fi condamnat si va primi o pedeapsa mare.
Aceștia au de fel probleme psihice si recidiveaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire persoana la mers cu spatele - dosar penal xentendo xentendo buna ziua. va rog sa ma ajutati cu indormatii in legatura cu situatia in care ma aflu. in parcarea unui supermarket ma aflam pe aleea principala, am ajuns ... (vezi toată discuția)
Art. 110 codul penal - regimul măsurilor de siguranță Anandi_ro Anandi_ro Buna ziua! Sotul meu a fost condamnat la 3ani si 8 luni cu executare si mai are de ispasit din pedeapsa pana in oct, anul acesta. In timp ce era in arest ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)