avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cine primește dividende?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cine primește dividende?

SRL infiintat in 2012, l-am preluat in anul 2015 prin cesionare, schimbare asociat unic si adminitrator. In momentul de fata, pt a inchide firma trebuiesc ridicate dividentele. Intrebarea mea este cine ridica dividentele pt profitul din anii 2012-2015? Eu sau vechiul administrator?
Acționarii/Asociații care detin firma in momentul repartizării pot primi dividende.
Multumesc pentru raspuns.
Dividendele sunt un drept cuvenit asociatului, nu administratorului.
Daca dividendele nu s-au distribuit in trecut si sunt distribuite acum, se ridica de catre asociatii care sunt la momentul distribuirii si platii impozitului, in masura in care prin cesiunea de parti sociale nu s-a mentinut dreptul la dividend, al fostilor asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende ASOCIAT ASOCIAT buna ziua, care e baza de drept, potrivit careia vechiul asociat(unic), care a cesionat p.s., poate solicita de la actualii asociati, repartizarea si ... (vezi toată discuția)
Ridicare dividende dintr-o firma ionela11 ionela11 Buna ziua...care sunt conditiile ca un sociat unic sa poata ridica dividente din propria firma?...de exemplu daca retrage lunar o suma de bani din banca...si ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende nerezident cmparaschiv cmparaschiv Avem urmatoarea situatie: un SRL inregistrat in Romania, a avut in ultimii 4 ani profit; are si pe 2013 profit ce va fi repartizat ca dividente; SRL-ul are 2 ... (vezi toată discuția)