avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce proceduri sunt necesare pentru infiintarea unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce proceduri sunt necesare pentru infiintarea unei firme in care partenerul meu este sotul meu de origine straina?

Buna ziua,

Eu si sotul meu ne gandim sa infiintam o firma cu sediul si activitatea in Romania. Sotul meu este de origine straina si NU are inca resedinta in Romania pentru ca noi locuim in strainatate de cand ne-am cunoscut pana in acest moment.
As dori sa stiu:
1. Ce trebuie sa fac ca sa poate figura si el ca partener/co-founder al acestei viitoare companii? Are nevoie de resedinta mai intai ? Nu e vorba de situatia:" investitor strain" ci pur si simplu de o afacere in familie.
2. Ar fi mai usor cumva daca pur si simplu eu as fi detinatoarea companiei si el ar figura ca angajat? Are nevoie de resedinta mai intai sau putem incepe demersurile si mai inainte? Procedurile sunt diferite?

Daca aveti alte informatii suplimentare va rog sa mi le comunicati. Va multumesc :)
Conform legii, sotul dumneavoastra va fi calificat drept "investitor strain", neavand cetatenie romana, insa acest aspect nu il impiedica sa fie asociat in cadrul societatii, nefiind necesar sa aiba resedinta in Romania.

In situatia in care nu este inregistrat fiscal in Romania, va trebui sa dea in fata unui notar public din tara unde locuieste, o declaratie pe proprie raspundere ca nu este inregistrat fiscal in Romania si ca nu are datorii catre statul roman.

In plus, trebuie pregatite si celelalte documente aferente infiintarii societatii, printre care: act constitutiv, contract pentru sediul social (comodat sau inchiriere), specimen de semnatura pentru administrator, declaratii asociati si administrator, dovada depunere capital social, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Budileanu Cristiana - Cabinet de avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu societati DOUA SOCIETATI POT SA AIBA ACELASI SEDIU? UNA E CU ASOC. UNIC- UNUL DIN SOTI IAR CEALALTA E CU DOI ASOCIATI: CELALALT SOT SI O PERS. STRAINA. CE COND. ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate comerciala dl.Escu dl.Escu Doresc sa infiintez un S.R.L. am urmatoarele probleme: 1. nu stiu ce formulare imi trebuiesc de la registrul comertului. (am fost la ei pe site, dar nu ... (vezi toată discuția)
Firma poloneza annemona2000 annemona2000 Buna ziua, Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania. Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)