avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Curs valutar receptie marfa intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Curs valutar receptie marfa intracomunitara

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o situatie. Am platit avans 2000 euro pentru care am primit factura. In luna urmatoare am primit marfa imreuna cu factura (valoarea totala a marfii 6000 euro si stornare avans pe aceeasi factura 2000 euro0 , deci valoare factura 4000 euro). Ce valoare v-a avea marfa ? (2000 EURO X curs din data avansului + 4000 euro curs din data facturarii marfii si stornare avans cu acelas curs ca si facturarea avansului ?).
Multumesc.
Cursul este cel de la data facturarii pentru intreaga valoare de 6000 euro.
Iar pentru stornare avans voi folosi acelas curs ca cel din factura de avans? Voi avea doua cursuri pe aceeasi factura ? Multumesc.
Stornarea o faceti in euro. Avansul s-a actualizat lunar, conform legii, si va fi o diferenta. E normal.

Daca nu ati facut actualizarea, folositi cursul din factura de avans.
Cursul de inregistrare al marfii este intotdeauna cursul de la momentul in care marfa a fost receptionata de catre societate.
Avansul se inregistreaza la cursul de facturare, intotdeauna, dupa caz, cu plus sau minus, respectand cursul din momentul in care este misa factura care are mentionat avansul.
Pentru diferente, aveti 665/765 in raport cu contul de terti, probabil 401.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila achizitie tamplarie pvc scorus69 scorus69 va rog sa mi spune ti monografia contabila a unei achizitii de tamplarie pvc pentru un stand -are contract de comodat,unde este punt de lucru. -plateste ... (vezi toată discuția)
Diferenta de curs pentru factura de discount ioanaep ioanaep buna ziua, Am urmatorul caz: am primit o factura de discount de la un furnizor din UE. Eu o inregistrez in contabilitate cu semnul minus(-) la cursul din ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile leasing operational tampau gabriela tampau gabriela SC a incheiat un contract de leasing operational pentru un autotractor transport marfa valoare contract 90134 euro. Societatea a platit suma de 17500 euro ... (vezi toată discuția)