avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata servicii freelancer IT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata servicii freelancer IT

Cum pot sa inregistrez pe SRL-ul meu plata serviciilor IT prestate de catre persoane fizice cu domiciliul in strainatate (care nu au au venit si nici nu vor veni in RO) prin intermediul platformelor de freelancing (freelancer.com, upwork.com etc). Mentionez ca activitatea este ocazionala cu freelanceri diferiti iar platile sunt efectuate prin PayPal, Skrill si apar pe extrasul de cont al cardului bancar personal. As putea sa fac plata si cu cardul bancar de la SRL? Platformele de freelancing sunt un intermediar intre prestator (PF straina) si beneficiar (SRL din RO) si ele reglementeaza relatia contractuala dintre parti. Mentionez ca SRL-ul mei este microintreprindere platitor de impozit pe venit si nu este inregistrat ca platitor de TVA. As vrea sa pot scadea pe SRL aceste cheltuieli pt. ca nu mai vreau sa le platesc din buzunarul propriu.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer victor2015 victor2015 Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Legalitate activitate freelancer Iulia_8891 Iulia_8891 Care este forma juridica de organizare ideala pt un freelancer? Exista posibilitatea de a plati doar impozit pe profit fara a avea un SRL/PFA? (vezi toată discuția)