avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar?

Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili.

Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. Skrill este o metoda de plata online, un fel de protofel online cu care pot sa trimit bani pe alte conturi skrill, sa fac cumparaturi online sau sa scot banii pe contul meu bancar. Skrill nu este o banca, ci doar un "online money transfer service".

Intrebarea mea: Daca am primit bani in 2010 pe skrill, si scot banii in 2014 pe contul meu bancar PFA atunci cand platesc impozitul? De ce?

Majoritatea contabililor mi-au zis ca: facturez cu data de 2010, scot banii in 2014, platesc impozit in 2014 cand intra banii in contul bancar.

Insa am un card de debit atasat la contul skrill. Ce se intampla daca cheltuiesc toti banii in strainatate, si niciodata nu intra banii in tara?

Ar fi trebuit sa platesc impozitul in 2010 cand au intrat banii pe contul skrill? Daca da, atunci de ce mi-au zis contabilii ca impozitul se plateste doar cand ajung banii in contul bancar din Romania? Cum sa fac?

Scrie undeva in codul fiscal, cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: raduma , utilizator 11:55, 20 Martie 2014
Buna ziua,

Haideti sa incercam sa lamurim problema.

In primul rand de unde ati primit banii, si pe ce baza?
Ce sa facturati? Pentru ce?
Din cate stiu eu, la skrill nu trebuie sa introduceti date financiare.
Cardul de debit atasat contului de skrill, este al dvs personal, sau al PFA-ului?


Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator
Buna ziua. Multumesc ca incercati sa ma ajutati.

Sunt PFA si am primit banii de la clientii mei pentru servicii online. Pentru aceste servicii am facturat cand am primit banii (de exemplu am facturi din 2010).

Contul skrill a fost folosit si pentru nevoi personale si pentru PFA, deci este o incurcatura stiu. Dar in mare parte (sa zicem 98% PFA) este cont PFA.
Buna ziua,

PFA cu norma de venit sau in sistem real?

Respect,
Dan Preda.
In 2010 sistem real, din 2012 norma.
Buna ziua,

In 2010 cand ati facturat, determinati venitul net din activitati independente. El se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla.
Din suma totala de bani pe care trebuia sa o primiti, nu vi s-a retinut nimic la sursa?

Respect,
Dan Preda.

Alte discuții în legătură

Tranzactii online (paypal) raduma raduma Am primit bani pe paypal in 2012, deci banii nu sunt inca in tara. (Paypal este o modalitate de plata online, functioneaza ca un cont bancar). Nu am virat ... (vezi toată discuția)
Declaratia 201? VasileMoldovan VasileMoldovan Buna seara, De cateva luni caut raspuns la o intrebare, si nimeni nu ma poate ajuta. Am intrebat contabili, experti dar toti mi-au dat un raspuns mia ... (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)