avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Indemnizatia se calculeaza in functie de venitul din ultimele 12 luni inainte sa intru in concediu de maternitate sau ultimele 12 luni lucrate din ultimii 2 ani? Adica daca am de exemplu 12 luni lucrate, apoi pauza de 9 luni inainte de a naste, mi se va calcula indemnizatia 85% din cele 12 luni pe care le-am lucrat in ultimii 2 ani sau se calculeaza in functie veniturile din ultimele 12 luni calendaristice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 9 Ianuarie 2018
1. Care este dta prezumata a nasterii ?

2. Detaliati exact care sunt lunile in care ati realizat venituri in ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului.
Buna ziua,

Urmatorul scenariu se potriveste intrebarii mele:

1 Ianuarie 2015 - 1 Ianuarie 2018 angajata
1 Ianurie 2018 - 1 Decembrie 2018 neangajata
1 Decembrie - data nastere copil

In cazul aceasta, in care am lucrat 12 luni, apoi inca aproape 12 luni am fost neangajata, iar apoi s-a nascut copilul, voi primi indemnizatie 85% din veniturile realizate in ultimile 12 luni lucrate (1 Ian 17 - 1 Ian 18)?

Multumesc,
Corina

In speta, avand in vedere ce ati mentionat in mesajul anterior, raspunsul este afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de maternitate Dan Ioana Dan Ioana Buna ziua! Ma numesc Ioana si as dori sa stiu daca in cazul meu voi primi sau nu indemnizatia de maternitate. Eu am contract de munca din data de 1 feb 2009 ... (vezi toată discuția)
Indemnizație 2017....6 sau 12 luni????? somial somial Îmi puteți spune cum se calculează indemnizația pt creșterea copilului? Am citit intr un articolul care zicea ca valoarea bruta a îndemn. Reprez.85% din ... (vezi toată discuția)