avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Despre pensii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Despre pensii

Sunt pensionar la stat( 20 de ani în minerit) si am ieșit în mai 2016 la 56 de ani, pot să mă reangajez la acelaș angajator dar pe alt post? Voi semna un alt contract individual de munca, sporul de vechime va fii maxim? Dacă se prevăd salarii compensatorii voi beneficia de ele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 3 Ianuarie 2018
Ce fel de pensie primiti?
Pensie la limita de vârsta ( reducere datorită condițiilor speciale- 20 de ani in minerit)
Se poate cumula pensia cu salariul, situatie in care :
- va puteti angaja pe acelasi post sau pe un alt post;
- se va semna un nou c.i.m.;
- sporul de vechime se acorda numai daca la nivel de angajator este prevazuta acordarea acestuia;
- beneficiati de salarii compensatorii, numai daca la nivel de angajator este prevazuta acordarea acestuia (in c.i.m.; in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern)
Soția are 18 ani cotizați la stat și este născuta in 4 .12.1957 merita sa mai cumpere 2 ani de vechime ? In luna Noiembrie pe data de 4 poate depune dosarul? Va ms.
Intr-adevar, sotia dvs se poate pensiona la limita de virsta dupa anul 2018 luna Noiembrie la varsta standard de pensionare de 60 ani si 11 luni.

Daca are posibilitatea, atunci poate incheia un contract de asigurare retroactiv pentru 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna ziua. Va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz: Am fost angajat la data de 4 ianuarie 1996 si pensionat cu data de 1 noiembrie 2010 la limita de ... (vezi toată discuția)
Spor vechime in munca Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Daca un salariat a lucrat 15 ani intr-o societate , 2 ani intr o alta societate apoi a fost reangajat acolo unde avea vechime 15 ani , la ... (vezi toată discuția)
c.i.m si c.c.m. un salariat ... gabriel.toma2 gabriel.toma2 Buna ziua! Cumul beneficii din C.I.M si C.C.M. Un salariat si-a negociat in C.I.M. primirea a 3 salarii de incadrare la incetarea contractului de munca din ... (vezi toată discuția)