avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retragere Pensie Pilonul 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retragere Pensie Pilonul 2

Buna seara, problema e in felul urmator: tata a cotizat la pilonul 2 de pensii private, si a decedat de cancer. Ulterior, cand ne-am interesat despre fondul de pensii la care a cotizat, am fost indrumati sa facem succesiunea ( mostenirea ) si apoi vom putea intra in posesia banilor. Successiunea s-a facut pe numele meu ( singurul fiu ), si ulteior ni s-a spus ca nu putem scoate banii deoarece si eu am lucrat cu contract de munca si am cotizat la pilonul 2 de pensii. Problema este ca ne-am informat tarziu, si abia acum am realizat ca banii puteau fii scosi in timp ce traia tata, daca facea el o cerere din cate am inteles. In cazul de fata cum putea intra in posesia banilor? Mentionez ca eu sunt unic mostenitor in acte, iar daca are vreo relevanta, cred ca la pilonul 2 de pensii am cotizat extrem de putin deoarece am lucrat cu contract doar cateva zile. Astept eventuale intrebari pentru a revenii cu mai multe detalii. Multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2018
problemapensie, utilizator
Cel mai recent răspuns: problemapensie , utilizator 23:39, 4 Ianuarie 2018
acum am realizat ca banii puteau fii scosi in timp ce traia tata, daca facea el o cerere din cate am inteles.

Nu ati inteles bine, nu isi putea lua banii daca nu a ajuns sa aiba calitatatea de pensionar, acum banii stransi va vor fi virati in contul dvs de pensii, nu se pierd, dar nici nu ii puteti ridica.

"In cazul decesului participantului inainte ca acesta sa solicite deschiderea dreptului la pensie, pe numele beneficiarului/beneficiarilor se va deschide cate un cont la ultimul fond de pensii la care a contribuit participantul decedat, in care se transfera activele cuvenite fiecaruia", scrie in Norma ASF nr. 7/2015.
Ba da, ajunsese si la gradul de pensionar deoarece a fost pensionat pe caz de boala, in momentul in care a avansat cancerul. Da, fix asta e problema ca nu putem scoate banii acum iar pentru a a face succesiunea si tot ce s-a mai umblat pe la notar si etc, am cheltuit o suma destul de mare de bani si momentan suntem intr-o situatie financiara destul de rea, de aceea ne interesa scoatem si acei bani acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Mostenire pensie privata nn Dogh Dogh Va salut. Tatal meu avea pensie privata la NN , dupa decesul lui am ramas singurul mostenitor mama renuntand la mostenirea pensiei private in favoarea mea. Cei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei ... adiduta2006 adiduta2006 Buna ziua! Eu si sora mea suntem mostenitorii legali ai unei rude decedate ce are pensie privata pilonul 2 la Generali. Eu am renuntat prin act notarial la ... (vezi toată discuția)