avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Promoții și reduceri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Promoții și reduceri

Salutare! Am auzit la televizor că ar fi scrise undeva în Legile Comerciale datele limită în care pot fixa promoții în magazinul meu, așa este? Dacă da, care sunt acestea? Mersi anticipat!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:25, 4 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ORDONANŢĂ nr. 99/2000 (**republicată**)(*actualizată*) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă
[ link extern ] /

HG 333/2003 - Norme de aplicare OG 99/2000
[ link extern ]

Ghid pentru efectuarea vanzarilor de soldare
[ link extern ]

Vanzarea de soldare este orice vanzare insotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea "soldare/soldari/solduri" si care, printr-o reducere de preturi, are ca efect vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul. Vanzarile de soldare se pot efectua numai in cursul a doua perioade pe an, cu o durata maxima de cate 45 de zile fiecare, cu conditia ca produsele propuse pentru soldare sa fie achitate furnizorului de catre comerciant cu cel putin 30 de zile inaintea datei de debut a perioadei de vanzari de soldare si oferite spre vanzare in mod obisnuit inaintea acestei date. Perioadele de soldari se stabilesc de comerciant, intre urmatoarele limite:
a) perioada 15 ianuarie - 15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna- iarna;
b) perioada 1 august - 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara – vara.

Comerciantii au obligatia sa notifice la primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea perioada in care efectueaza vanzarile de soldare cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor.
Orice anunt sau alta forma de publicitate privind soldarea trebuie sa specifice obligatoriu data de debut si durata acesteia, precum si sortimentul de marfuri supus soldarii, daca operatiunea nu se refera la totalitatea produselor din structura de vanzare.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etichete 18bubu 18bubu buna ziua!stie cineva care este cadrul legal pentru etichetele care sunt postate la raft?referitor la continut am inteles ca o eticheta trebuie sa contina ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de functionare emisa de primarii pentru sc - legala? MARIKO9 MARIKO9 Sunt primarii care te obliga sa ai o autorizatie pentru fiecare punct de lucru deschis desi ai toate autorizatiile de la ORC, indiferent de obiectul de ... (vezi toată discuția)
Promotii irina_irina irina_irina Buna ziua! Am un magazin care se ocupa cu vanzarea de haine. Daca vreau sa fac reduceri trebuie sa anunt primaria sau vreo institutie a statului? Dar daca fac ... (vezi toată discuția)