Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In urma divortului am convanit de comun acord cu fostul sot sa primeasca sulta si sa imi cedeze dreptul de proprietate.
Am facut programare la notar, dar acum sotul se intoarce si zice ca nu mai semneaza, ca vrea sa ii dau banii si sa ramana totusi in casa, inca 6 luni ca nu are unde sa se duca.
Am zis sa ii dau acum o parte din sulta si restul in momentul in care pleaca din casa, dar nu vrea nici asa.
La notar am inteles ca putem sa semnam acordul de partaj si apoi sa facem un contract de imprumut prin care sa ma oblig sa ii dau restul de bani in momentul in care paraseste casa.
Este bine daca fac lucrul asta?(ma avantajeaza pt ca nu dispun de toti banii acum), dar ma gandesc daca o sa ii dau banii si dupa aceea o sa zica ca nu i-am dat?
Adica trebuie sa ii dau mai bine in fata notarului ca sa am dovada, in acest fel acel contract de imprumut se stinge si nu va mai putea sa ceara vreodata ceva?
Va rog mult sa ma ajutati deoarece luni ar trebui sa semnam
Dra de ce anume sa faceti un imprumut? De ce sa nu scrieti clar in actul de partaj datele si conditiile in care se va plati sulta? Ca e mai bine, e mai real...
Faceti un act ca lumea in care aratati ca veti plati o parte din sulta la incheierea actului si alta parte la indeplinirea conditiei ca sotul sa aiba alt domiciliu (de drept, de fapt, cum vreti), dar nu mai devreme de data de ...
Fara indeplinirea conditiei inseamna ca veti scade din sulta stabilita si ramasa de plata urmatoarele: chirie pentru cat mai sta, cost proces evacuare etc.
Vedeti dv., doar gasiti un jurist sa faceti contractul ca lumea.
1. Puteti sa-i dati banii in fata unor martori si sa intocmiti un inscris sub semnatura privata semnat de Dvs., de el si de martori.
2. Puteti sa-i dati banii numai dupa a dat o declaratie in forma autentica in fata notarului, ca a primit banii.
Ambele variante pot fi incluse in contractul de imprumut care urmeaza sa fie semnat. Chiar si asa ar putea sa zica, ca nu a primit banii, dar nu are nici o sansa ca cineva (mai ales instanta) sa-l crede.
buna ziua!
ati facut si partajul sau doar ati divorat?
daca nu ati facut partajul pe instanta, il puteti face pe cale noatariala.
dvs stabiliti o sulta la data semanrii actului de partaj platiti parte din sulta, restul urmand sa fie platit dupa cele 6 luni.
se poate preciza in actul de partaj ca folosinta imobiluluisa va fie transimsa dupa cele 6 luni.
oricum in CF se inscrie privilegiul copartasului.
cand ii platiti diferenta mergeti la noatriat sa va dea od ecl autentica in sensul ca si-a primit intreaga sulta.
nu e nevoie de contract de imprumut.
Nu trebuie sa faceti nici un contract de imprumut.
Faceti partajul conventional la notar, in acel acti se inscrie sulta convenita,se va mentiona ca plata sultei se va face in doua transe , una la semnarea actului,in suma de .........cu mentionarea expresa a declaratiei sotului ca a primit suma respectiva , a doua transa in suma de........la data de.... , cu obligatia ca la acea data sa paraseasca imobilul.
Va multumesc tuturor pentru raspuns.
Cei de la notariat au spus ca nu este corect fata de el sa semneze partajul ca ar fi primit sulta daca i se da doar o parte cand semneaza si restul cand paraseste casa.
Le-amspus ca trebuie sa existe o varianta.
Deci ma sfatuiti sa se semneze doar partajul acela(acordul)mentionandu-se ca a primit o parte din bani si restul cand paraseste casa, dar banii in fata notarului?