Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In urma divortului am convanit de comun acord cu fostul sot sa primeasca sulta si sa imi cedeze dreptul de proprietate.
Am facut programare la notar, dar acum sotul se intoarce si zice ca nu mai semneaza, ca vrea sa ii dau banii si sa ramana totusi in casa, inca 6 luni ca nu are unde sa se duca.
Am zis sa ii dau acum o parte din sulta si restul in momentul in care pleaca din casa, dar nu vrea nici asa.
La notar am inteles ca putem sa semnam acordul de partaj si apoi sa facem un contract de imprumut prin care sa ma oblig sa ii dau restul de bani in momentul in care paraseste casa.
Este bine daca fac lucrul asta?(ma avantajeaza pt ca nu dispun de toti banii acum), dar ma gandesc daca o sa ii dau banii si dupa aceea o sa zica ca nu i-am dat?
Adica trebuie sa ii dau mai bine in fata notarului ca sa am dovada, in acest fel acel contract de imprumut se stinge si nu va mai putea sa ceara vreodata ceva?
Va rog mult sa ma ajutati deoarece luni ar trebui sa semnam
Dar in act scrie asa:Conform Art 66 din legea 36/1995,prezentul act constitiue titlu executoriu atat pentru recuperarea diferentei de achitat din sulta, cat si pentru eliberarea apartamentului, care face actul prezentului inscris la termenul scadent, de plin drept si fara a mai fi nevoie de indeplinirea vreunei formalitati si fara vreun drept de opozitie din partea noastra , a copartajantilor.....
Oricum, nu cred ca va fi problema , sa paraseasca apartamentul, domnul vrea acum doar banii, nu-l intereseaza altceva.