avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Verificare tehnica expirata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Verificare tehnica expirata

Buna . In cazul in care verificarea tehnica la masina a expirat, cum se poate face verificarea? trebuie deplasat pe platforma, sau daca a ajuns pana la RAR verificarea se face normal ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:49, 14 Octombrie 2009
Buna seara.
Fara inspectia tehnica neregulamentar puteti circula pe drumurile publice dar daca va opreste Politia va retine certificatul de inmatriculare plus amenda,dar daca nu sunteti "prins" va puteti face ITP-ul fara probleme .
Succes!
Incercati si o deplasare la remorca;) Riscati mai putin.In plus, majoritatea centrelor de verificari ITP sunt in/langa incinta service-urilor si aveti motivul deplasarii.
Faceti-va programare la o statie ITP, incercati sa obtineti o programare scrisa, si deplasati-va cu masina. In interiorul localitatilor nu prea sunt controale de acest gen, si in caz ca sunteti oprit aratati programarea, iar daca sunteti amendat si aveti in aceeasi zi verificarea ITP facuta, putin probabil sa nu castigati plangerea contraventionala.
E o idee buna.:)
Georges3 a scris:

Buna . In cazul in care verificarea tehnica la masina a expirat, cum se poate face verificarea? trebuie deplasat pe platforma, sau daca a ajuns pana la RAR verificarea se face normal ?


Pe platforma , remorcat, pentru a nu intra sub incidenta legii. Verificarea se face normal si nu e conditionata de mijloacele si modul in care a ajuns la sediul reprezentantei.

Alte discuții în legătură

Itp expirat in strainatate Paulj Paulj Am ITP expirat pe 14 Septembrie ? 1. Daca aduc mașina pe platforma in Noiembrie sunt probleme pentru a face ITP UL ? Risc vreo amenda ? 2. Exista un ... (vezi toată discuția)
Inspectia tehnica periodica nestian_marian nestian_marian Buna ziua Am un prieten care a stat in strainatate 7 luni cu masina ,acum doreste sa vina in tara dar a constatat ca a expirat ITP-ul.Ce poate sa pateasca de ... (vezi toată discuția)
Efectuare inspectie itp auto fara penalizare raduiulian raduiulian Buna ziua, M-am intors din strainatate iar autoturismul l-am lasat acasa. ITP este expirata de 5 luni si doresc sa ma duc din nou la o statie ITP pentru ... (vezi toată discuția)