avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort de comun acord cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort de comun acord cu un copil minor

Buna ziua,
Sunt casatorit de aproape 2 ani si impreuna cu sotia am ajuns la concluzia ca cel mai bine e sa divortam. Avem un copil cu varsta de 1 an si 4 luni. Am decis amandoi ca copilul sa ramana cu sotia. Mentionez ca sotia nu lucreaza. Adresele din buletin sunt din orase diferite.
Intrebarea 1: ce trebuie facut? unde trebuie sa mergem? ce acte trebuie sa completam etc
Intrebarea 2: ce obligatii financiare o sa am in urma divortului( pensia alimentara, etc) ?
Intrebarea 3: exista posibilitatea ca custodia copilului sa nu fie acordata sotiei pe motiv ca nu lucreaza chiar daca o s-o sustin financiar (in plus fata de obligatiile de la intrebarea 2) pana se angajeaza?
Intrebarea 4: am facut un credit la banca pentru nunta pe numele meu inainte de casatorie, am achitat 60% din credit iar anul acesta am facut refinantare(tot pe numele meu) pentru a-i repara dantura sotiei. dupa divort va trebui sa plateasca si ea rata la credit?
Cel mai recent răspuns: vipersoftpm , utilizator 11:48, 15 Octombrie 2009
Multumesc mult tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort biskream2009 biskream2009 Pot depune cererea de divort la Judecatoria pe raza domiciliului meu in calitate de reclamant,avand in vedere ca nici eu nici sotia nu mai locuim la acelasi ... (vezi toată discuția)
Avem domiciliile in orase diferite, in raza carei judecatorii trebuie sa inregistam divortul? Andreea1984 Andreea1984 Va rog daca se poate sa ma informati si pe mine in legatura cu o nelamurire pe care o am. Am hotarat sa divortam de comun acord, amiabil, prin consimtamant ... (vezi toată discuția)
Divortul miha277 miha277 m am casatorit in strainatate,sotul meu este roman.ne am despartit cam acum 2 ani iar eu am revenit cu baietelul nostru in tara. am certificat de casatorie si ... (vezi toată discuția)