avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sfat juridic referitor la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sfat juridic referitor la pensie

Buna ziua. Numele meu este Daniel, 47 de ani, si am o mare dilemai drept urmare va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Din septembrie 2017 sunt beneficiarul unei pensii militare de stat iar in luna decembrie a anului trecut m-am angajat la o firma privata. Datorita haosului din legislatia actuala si a razgandelilor repetate ale guvernului nu stiu cum sa procedez cu contributia CAS in anul 2018. Prima varianta ar fi sa continui sa platesc CAS dar nu stiu daca anual, pot acualiza pensia militara. A doua varianta ar fi sa continui sa platesc CAS pana la implinirea varstei de 65 de ani, ulterior sa beneficiez de pensie de stat. Aici intervine altceva. Nu stiu daca traiesc pana la 65 de ani, nu stiu daca firma va rezista atat si nu in ultimul rand e vorba de legislatia romaneasca. Ultima varianta ar fi sa solicit sa nu platesc CAS, (din cate am inteles se poate) si sa raman cu pensia militara de stat. Va rog respectuos sa ma ajutati cu un sfat. In speranta ca nu am plictisit pe cineva multumesc anticipat pentru un raspuns. Cu deosebit respect.

Alte discuții în legătură

O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea ... DimitriP DimitriP O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea armatei, beneficiaza de pensie militară de serviciu, a primit si solde compensatorii, ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie -salariu in sectorul privat madalinafuica madalinafuica Buna ziua ! Va scriu pentru a va consulta intr-o problema. Un pensionar militar (pensionat in 2001) care lucreaza de 4 ani in sectorul privat si ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta Ariel 2 Ariel 2 Bună ziua. Recent am ieșit la pensie la limita de vârstă, cu ani efectiv lucrati= 47 ,9 luni si 21 zile, asa cum reiese din decizia de pensionare. 8 ani ... (vezi toată discuția)