avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie -salariu in sectorul privat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie -salariu in sectorul privat

Buna ziua !

Va scriu pentru a va consulta intr-o problema. Un pensionar militar (pensionat in 2001) care lucreaza de 4 ani in sectorul privat si plateste lunar toate contributiile la stat ca orice alt angajat are dreptul sa i se recalculeze pensia avand in vedere contributiile din sectorul privat. Daca da care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:05, 8 Decembrie 2009
Buna ziua !
In conformitate cu art.62 din legea 164/2001 acualizata puteti solicita recalcularea pensiei ("Beneficiarii pensiei militare de serviciu care se incadreaza in munca dupa trecerea in rezerva pot solicita stabilirea drepturilor de pensie in raport cu vechimea dobandita dupa pensionare in conditiile prevazute de Legea nr. 19/2000 "). Cererea de recalculare, impreuna cu actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de prezenta lege se depun la casa teritoriala de pensii in raza careia se afla domiciliul asiguratului.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara anticipata max2004 max2004 Sunt pensionar militar din anul2005 vecime 25 ani cadru activ vechime totala 31,5 ani. varsta 47 ani, penalizare 20%. Din 2005 pana in prezent am lucrat cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie din sistemul militar. crasmaru costel crasmaru costel rog a ma indruma,eventual articole de legi,in care se prevede ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie (cu ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie militara dupa stagiu de cotizare brinzeimr brinzeimr Sunt pensionar militar (anticipata partiala) cu 22 ani si 4 luni vechime efectiva (27 ani si 4 luni cu tot cu grupa) din care 18 ani si 8 luni ca militar, ... (vezi toată discuția)