avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea ...

O persoana a fost pensionată (militar) in 2002 odata cu restructurarea armatei, beneficiaza de pensie militară de serviciu, a primit si solde compensatorii, asa era legislatia atunci.
Dupa trecerea in rezerva și-a continuat activitatea in mediul privat si a acumulat 15 ani de vechime. De curand am aflat că poate beneficia de inca o pensie?
Stiam ca persoana respectivă poate trimite adeverintele la casa de pensii si i se poate recalcula pensia, nu ca poate benficia de înca o pensie platita de stat.
Întrebarea mea este daca acest lucru e posibil de a primi inca o pensie separat de cea militara de serviciu si care este baza legală?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 16:31, 4 Martie 2021
Conform CNPP, pensionarii militari iși pot deschide un nou drept de pensie în sistemul public la împlinirea vârstei de 65 ani
[ link extern ]

sau

Opţiunea pentru pensie militară
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua, am si eu o speta asemanatoare si as avea rugamintea daca poate sa ma ajute cineva: am o ruda, cadru militar, nascut in anul 1967, care s-a pensionat in 2017. De atunci lucreaza ca functionar public in cadrul unei primarii comunale. Intrebarea ar fi: aceasta perioada lucrata dupa pensionare, cum poate sa o valorifice ? La Casa de pensii a M.A.I, sau la Casa de pensii publice ? Si daca la Casa de pensii publice se poate acum sau doar la implinirea varstei de 65 ani ? Va multumesc daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, o informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata de catre un cadru militar dupa iesirea la pensie ... Pilu Pilu Perioada lucrata de catre un cadru militar dupa iesirea la pensie se valorifica de catre Casa de pensii a M.A.I. sau de catre Casa de pensii publice ? Buna ... (vezi toată discuția)
Valorificare perioada lucrata dupa iesirea la pensie, de catre ... Pilu Pilu Valorificare perioada lucrata dupa iesirea la pensie, de catre cadru militar. Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: am o ruda, cadru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt pensionar militar din septembrie 2012 cu pensie ... sebiTM sebiTM Buna ziua, Sunt pensionar militar din septembrie 2012 cu pensie stabilita în baza legii 263/2010. Prima decizie de pensionare a fost actualizata prin ... (vezi toată discuția)