avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Caine lovit pe autostrada A1, linga Sibiu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Caine lovit pe autostrada A1, linga Sibiu

In seara de 23Dec2017, ma deplasam cu autoturismul proprietate personala pe autostrada A1, pe sensul SEBES-SIBIU, ma aflam in depasire pe banda doi, iar in timpul depasirii, mi-a iesit intempestiv in fata masinii, un ciine, de pe axul autostrazii. Nu am mai avut timp sa execut nici o manevra, am lovit in plin cu mijlocul masinii, iar dupa impact, am franat, am iesit pe banda de urgenta a autostrazii, am asigurat masina corespunzator si am apelat 112. La locul incidentului s-a prezentat POLITIA AUTOSTRAZII, s-au intocmit documente justificative. Masina mea, nemaifiind functionala, am transportat-o acasa cu camioneta platforma mobila.
Vreau sa mentionez ca nu am CASCO, iar asiguratorul mi-a spus ca nu ma poate despgubi.
Intrebarea este ce am de facut pentru a recupera paguba, masina fiind acum in reparatii, pe costurile mele?
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
jared, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 8 Ianuarie 2018
Cainele poate sa fie maidanez si sa nu aiba microcip.
CNAIR are obligatia sa asigure intretinerea autostrazii si montarea elementelor de siguranta pe marginea autostrazilor. Motivatia ca animalul ar fi putut patrunde pe autostrada printr-o zona neprotejata nu poate fi sustinuta de CNAIR. Putea sa fie orice fel de animal, cu cip, minicip sau nocip, intra in atributiule administratorului autostrazii asigurarea circulatiei in conditii de siguranta.
Chestia cu "poate" nu constituie proba
Dupa cum in eveniment rutier se impune recoltarea probelor bilogice ale conducatorilor implicati,la fel in cazul evenimentelor generate de animale procedura prevede sa se desfasoare verificari/prelevari , care sa identifice proprietarul animalului
@ynocentta, am crezut ca ati vrut sa spuneti ca politistii trebuiau sa recolteze probe biologice si cainelui! "Poate" bause o bere sau mai multe! :)
Daca in locul cainelui era o caprioara, un iepure, mistret sau alte specii delicioase se mai prelevau probe pentru identificarea proprietarului?
Problema este la administratorul drumului, proprietarul animalului poate sa spuna ca i-a supravegheat pe Grivei si Bisisica dar acestia au traversat autostrada din cauza lipsei gardului de protectie sau a gaurilor din el, integritate de care trebuia sa se ocupe CNAIR!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine lovit pe autostrada dafe dafe Buna! La data de 26.01.2018, ma intorceam de la Alba Iulia spre Sibiu, pe A1, iar la km 286-287 am lovit un caine de talie mare care a aparut din senin din ... (vezi toată discuția)
Fiind incepator poti conduce pe autostrazi? carmenspata carmenspata BUNA ZIUA.AM OBTINUT PERMISUL DE CONDUCERE ACUM DOUA LUNI,SI AS VREA SA STIU DACA POT CONDUCE PE AUTOSTRAZILE DIN EUROPA..DORESC SA MERG IN GERMANIA CU MASINA ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident rutier implicat animal salbatic ( cerb) dauna totala Nicoleta Ana Nicoleta Ana Buna ziua! In urma cu cateva zile inaintea zorilor de zi am fost implicat intr-un accident rutier produs prin coleziune impact cu un animal salbatic ( Cerb) ... (vezi toată discuția)