avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... FIIND INCEPATOR POTI CONDUCE PE AUTOSTRAZI?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

FIIND INCEPATOR POTI CONDUCE PE AUTOSTRAZI?

BUNA ZIUA.AM OBTINUT PERMISUL DE CONDUCERE ACUM DOUA LUNI,SI AS VREA SA STIU DACA POT CONDUCE PE AUTOSTRAZILE DIN EUROPA..DORESC SA MERG IN GERMANIA CU MASINA DAR NU STIU DACA POT CONDUCE PE AUTOSTRAZILE TARILOR EUROPENE FIIND INCEPATOR.VA MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU AJUTOR.
Cel mai recent răspuns: MrSarakuz , utilizator 09:52, 5 Septembrie 2019
Puteti conduce in RO pe drumurile publice in afara localutatilor cu respectarea obligatiei de a circula cu o viteza mai mica cu 20 km/h decat cea maxima legala pe acel sector de drum.
Fiecare tara poate avea propriile reguli in privinta incepatorilor dar daca respectati limitele de viteza nu exista motive sa fiti oprita si verificata de cand aveti permis.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
cyan, moderator
Este valabil si pentru motociclisti? Am auzit un politist de la rutiera spunand ca nu avem voie ca motociclisti incepatori sa conducem pe autostrada.
Nu exista interdictie de a circula pe autostrazi a persoanelor care detin permis de conducere..

SECTIUNEA 4: Circulatia pe autostrazi
Articolul 74
(1) Pe autostrazi este interzisa circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite, fara autorizatie speciala de transport eliberata de administratorul drumului public, conform reglementarilor in vigoare, a vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau impinse cu mana, a bicicletelor si mopedelor, a tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari agricole, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h.
(2) De asemenea, pe autostrazi sunt interzise invatarea conducerii unui vehicul, incercarile prototipurilor de sasiuri si de autovehicule, manifestatiile, defilarile, caravanele publicitare, antrenamentele si competitiile sportive de orice fel, precum si cortegiile.
(3) Se interzice circulatia, oprirea sau stationarea autovehiculelor pe banda de urgenta, cu exceptia cazurilor justificate, precum si a autovehiculelor cu regim de circulatie prioritar.
(4) Circulatia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfuri se efectueaza, de regula, numai pe banda marginala din partea dreapta a autostrazii, in sensul de mers.

art.50-OUG 195
(4) Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele ai caror conducatori au mai putin de un an practica de conducere sau pentru persoanele care efectueaza pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Motocicleta este autovehicul.
Din cat stiu eu, nu ai voie sa conduci in strainatate in primul an. Nici in orase, nici pe strazi normale si nici pe autostrazi. In Romania poti sa conduci si pe autostrada linistit cu max 110 km/h
De unde luați aceste informații eronate precum că nu ai voie să conduci în străinătate dacă ai mai puțin de un an experiență?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere pe drumurile publice motocultor catalinuxxl catalinuxxl Bună seara . Posed un motocultor de 7,5cp plus o remorca confectionata manual .Motocultor ul sau remorca nu sunt inregistrate la primarie , nu au certificat ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe 90 de zile eqtudor eqtudor Buna ziua, Recent am facut un drum Turda - Cluj, dupa Tureni, pe DN60 exista un tronson unde viteza este limitata la 60km/h Bun, imi face organul semn ... (vezi toată discuția)
Benzi de circulatie si randuri cyan cyan acum doua zile era sa raman fara permisul de conducere pentru depasire. \\"era\\" ptr ca dupa indelungi :worthy: , :(( si argumente din regulament m-am ales ... (vezi toată discuția)