avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme dealer auto second hand
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme dealer auto second hand

Buna ziua si La multi ani!
Va scriu cu rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:
Saptamana trecuta am mers la un dealer auto cu scopul de a achizitiona un autoturism second hand. Am inspectat autoturismul, am vazut actele in copie, am fost asigurati ca toate actele sunt la dosar. Ni s-a intocmit proforma urmand ca in timp ce noi mergem la banca reprezentantul firmei sa intocmeasca actele. Am achitat suma in cauza si cand ne-am intors la sediul dealer-ului - surpriza - nu exista talonul in original. Am refuzat sa semnez actele, vanzatorul m-a asigurat ca mai cauta talonul si sigur il va gasi. A doua zi ne-a contactat si ne-a spus ca tocmai a aflat ca de fapt masina a fost recuperata in cadrul unei operatiuni de leasing, fara talon si ne-a propus sa incheiem totusi actele urmand ca noi sa facem toate demersurile ca sa obtinem duplicat de pe talon. Am refuzat, am depus reclamatie la firma in cauza si am solicitat restituirea banilor. De atunci liniste...
Stiu ca am gresit ca nu am verificat actele in original, nici nu m-am gandit ca o firma asa mare (probabil cea mai mare din Romania de acest fel) ar putea ascunde asemenea siretlicuri. Sunt convinsa ca se stia de lipsa talonului si s-a intentionat 'sa se arunce pisica' in ograda noastra. Noi am fost de buna credinta, am platit pentru o masina de care nu ne putem folosi. Oare este legal ca un dealer sa vanda o masina fara toate actele in regula?
Cum ar trebui sa procedam in continuare? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: miha1978 , utilizator 18:36, 7 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema achizitionare auto sh mefisto2014 mefisto2014 Buna ziua, acum aproximativ o luna si jumatate am achizitionat un autoturism second-hand de la un dealer de marca. La momentul respectiv am primit masina si ... (vezi toată discuția)
Leasing second hand Corina419 Corina419 Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs intr o problema.Am decis sa achizitionez un autoturism aflat in Germania,second hand,prin sistemul leasing printr o firma ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism sh utilizator090 utilizator090 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a achizitiona un autoturism si mi-ar prinde bine un sfat cat mai curand posibil. Autoturismul a fost cumparat de la ... (vezi toată discuția)