avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... autoritate parinteasca exercitata de ambii parinti in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

autoritate parinteasca exercitata de ambii parinti in comun , domiciliul minorei la locuinta mamei

Buna ziua ,
De curand s'a stabilit in Instanta , ca minora ( fiica mea in varsta de 5 ani) sa aiba domiciliul la mine ( in calitate de mama ) iar autoritatea parintesca va fi esercitata de ambii parinti.

Noi locuim in Italia ( mama , fiica si tatal natural ) , nu am fost casatoriti dar el a recunoscut'o pe fetita . Am trait in concubinaj si ne'am despartit dupa un an de zile dupa ce am avut fetita , iar tatal ei nu a venit sa o vada si nu a platit nimic, iar fetita nici macar nu il cunoaste. Cu acesta hotarare pot sa i fac pasaport fetitei si sa merg in vacanta in Romania , sau am nevoie de semnatura lui ?

Tin sa mentionez ca acum un an in urma , in Italia , la tribunalul de care apartin mi s'a accordat eliberarea pasaportului deoarece tatal negase consimtamantul.

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: raduadriana88 , utilizator 09:44, 11 Iunie 2012
Avand o astfel de hotarare judecatoreasca, va este necesar acordul tatalui pentru a putea face pasaport minorei si pentru a putea calatori cu aceasta in strainatate.
Mai am la dispozitie cateva zile ca sa pot face recurs . Pot sa cer suplinirea consimtamantului paratului necesar pt pasaport ? Eu am nevoie pentru libera circulatiile , deoarece eu sunt de 10 ani in Italia si sunt la facultate aici , centrul meu de interes este aici . Si el este tot aici si pleaca mereu acasa in Romania pe perioada de vara . Anul trecut mi'a murit bunicul si din pacate pasaportul fetitei expirase si nu am putut sa ma duc .

Dar cu decretul de acordare a autorizatiei pentru eliberarea pasaportului dat de Tribunalul .... in oct 2010 , tot nu pot sa fac pasaportul ???
Acest decret este trecut si la dosar in original .


Va multumesc.
Pasaport puteti face miniorei, insa va trebuie si o declaratie a tatalui in sensul ca este de acord ca fiica sa sa paraseasca teritoriul Italiei, cu destinatia..., pentru perioada...
Daca nu va da aceasta declaratie, singura posibilitate este ca instanta sa suplineasca acest consimtamant printr-o procedura urgenta, daca exista in legislatia italiana.
autorizatia pt pasaport a fost facuta in Italia in 2010 ...
Iar procesul pt incredintarea fetitei a fost in Romania 2012 ( acum s'a hotarat instanta ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare calatorie minor gratzygratzy gratzygratzy Buna ziua Va rog frumos, as vrea sa stiu de ce documente am nevoie pentru fetita mea (1 an jumatate si este nascuta in Italia), pentru a calatori din Italia ... (vezi toată discuția)
Costodie ceruta in spania, parinti romani, copil nascut in spania ana s ana s Locuiesc in Spania cu fetita mea , nascuta aici. Am cerut aici in instanta custodia fetitei si pensie alimentara, avand in vedere ca tatal ei, roman si el, ... (vezi toată discuția)