avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urgent ! Adeverinta falsa ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urgent ! Adeverinta falsa ?!

Buna ziua ,
Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre banca cum ca o anume persoana obtinea un venit lunar de la firma mea printr-un contract de colaborare. Acest lucru nu era adevarat intrucat nu am incheiat cu acea persoana nici un contract de colaborare. Eu nu am vrut decat sa o ajut pe acea persoana ptr ca in baza adeverintei mele a putut obtine un imprumut de la banca iar ratele le plateste fara problema .
Acum 2 zile am primit citatie sa ma prezint la politie . Am inteles ca o persoana a facut un denunt si ca are legatura cu adeverinta mea eliberata.
Cat de grava e problema ? La ce sa ma astept ? Ce pot face ? De ce sunt acuzata?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 10:42, 31 Iulie 2018
Mai multe infractiuni.
Fals, uz de fals inselaciune.
E bine sa mergeti insotit de avocat la politie.
Se poate sa va retina si sa va ceara arestarea preventiva.
Conform legii se poate.
Daca e vorba de o singura situatie poate ca nu se va intapla asa, dar daca e vorba de mai multe situatii infractionale...

avocat Claudiu Lascoschi
Nu pot sa va spun, de ce sunteti acuzata, dar presupun, ca este vorba de fals in acte sub semnatura privata. Ar fi o idee interesanta ca sa incercati sa contactati persoana respectiva, care a facut denuntul si sa o intrebati, despre ce este vorba.

O idee mult mai buna ar fi sa va angajati un avocat sa va reprezinta. Presupun ca el (avocatul) va putea sa consulta dosarul Dvs.

Ce sta pe citatie, in ce calitate sunteti citata?
Buna dimineata. Eu va recomand multa prudenta. Am patit personal o poveste asemanatoare. Eu am eliberat o adeverinta pentru sotul meu, care este directorul firmei, cu date reale, are carte de munca, fisa fiscala si tot am fost chemata la politie. Tot in urma unui denunt. Nu stiu nici in ziua de azi cum a ramas, intrucat am fost chemata telefonic, nu mi s-a spus de la inceput de ce sunt facuta vinovata, a trebuit sa insist sa mi se dea detalii. Politistul anchetator a fost foarte obraznic, din intamplare este vecin cu mine si cred ca are ceva persoanal impotriva noastra. In fine, este o experienta neplacuta. Eu le-am dus toate documentele in original si le-am aratat ca nu am facut nici un fals. In orice caz, e vorba de Politia Economica din Constanta, unde zac dosare ale unor directori de banci care au facut falsuri, dar se musamalizeaza intrucat sunt rude cu sefii politiei.Se ocupa cu hartuirea oamenilor nevinovati. Nici macar nu stiu cine a facut denuntul ca-l dadeam in judecata pentru calomnie.
Parerea mea sincera. Luati-va un avocat. Este foarte greu sa le tineti piept politistilor singura. Eu nevinovata am fost tratata ca un infractor daramite sa mai fi fost in culpa.
Faptul ca ati cesionat partile sociale si nu mai sunteti asociat nu va disculpa de vina. Este vorba despre o fapta penala savarsita de dvoastra cat ati fost administrator. Acestea nu pot fi "cesionate". Raspundeti personal. Este un lucru bun faptul ca se platesc ratele si banca nu va poate imputa un prejudiciu. In felul acesta nu se poate demonstra intentia de frauda prin completarea unor date nereale, atata timp cat nu exista prejudiciul.
Un avocat bun va stii cum sa va ajute.
1-Asumati-va responsabilitatea de a va prezenta la politie,unde categoric veti fi informata de acuzele care vi se aduc
2-Pentru a competenta analiza si aparare a intereselor dvs, este de preferat sa fiti insotita de aparator
3- In baza respectivei adeverinte puteti fi acuzata de mai multe infractiuni,dar este bine sa fiti direct informata de catre cei care cerceteaza denuntul.
Succes
Cel putin,din cele relatate de dvs.,ati comisi trei infractiuni:
1.infractiunea de"fals material in inscrisuri oficiale",astfel cum este aceasta prevazuta de art.288 al.1c.pen,sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani
2.infractiunea de "uz de fals",astfel cum prevede art.291 c.pen.,sanctionabila cu aceiasi pedeapsa.
3 complicitate la infractiunea de "inselaciune"prev.de art.26 rap.la art.215 al 3 c.pen,sanctionabila cu inchisoarea de la 3 la 15 ani
Cred ca ar trebui urgent sa apelati la serviciile unui avocat penalist care sa va consilieze si sa va sustina in faza de urmarire penala si apoi,in faza de cercetare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Reclamatie adeverinta falsa. yamada yamada Sunt administratorul unei societati comerciale. In urma cu cateva luni, am primit in proba pentru angajare o persoana fara sa-i intocmesc forme legale de ... (vezi toată discuția)
Fals in acte mirabela78 mirabela78 buna ziua Am o firma la care sunt administrator si in anul 2005 am eliberat sotului meu care avea carte de munca o adeverinta pentru un credit de bunuri de ... (vezi toată discuția)
Fals, uz de fals...etc roxyalexandru roxyalexandru Buna tuturor! Acum cateva luni mi s-u facut cateva acuzatii de fals si uz de fals in inscrisuri sub semnatura privata , de la cativa clienti(pensii ... (vezi toată discuția)