avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urgent ! Adeverinta falsa ?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urgent ! Adeverinta falsa ?!

Buna ziua ,
Am detinut o firma de transport . In prezent firma e cesionata . Acum cateva luni , cand eram asociat la firma am eliberat o adeverinta catre banca cum ca o anume persoana obtinea un venit lunar de la firma mea printr-un contract de colaborare. Acest lucru nu era adevarat intrucat nu am incheiat cu acea persoana nici un contract de colaborare. Eu nu am vrut decat sa o ajut pe acea persoana ptr ca in baza adeverintei mele a putut obtine un imprumut de la banca iar ratele le plateste fara problema .
Acum 2 zile am primit citatie sa ma prezint la politie . Am inteles ca o persoana a facut un denunt si ca are legatura cu adeverinta mea eliberata.
Cat de grava e problema ? La ce sa ma astept ? Ce pot face ? De ce sunt acuzata?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 10:42, 31 Iulie 2018
@Blasim
intortocheate sunt caile domnului ,in conditia in care omul le administreaza..
Dizertatia dvs este teoretic frumoasa,practic atatea documente,bat la ochi fiind depuse tardiv si in exemplar xerografiat,cu semnaturi AN,chiar atat de "gugustiuci" apreciati ca sunt reprezentantii autoritatii competente in cercetare...
Buna ziua, dar in cazul in care o persoana administrator de firma ofera o adeverinta de salariat falsa sotului ca sa faca o colonoscopie la spital de stat (sufera de o boala cronica), de ce pedeapsa e pasibila persoana? Va rog mult sa imi raspundeti si mie.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2018
marevna, utilizator
De nici onpedeapsa dacă nu se sesizează nimeni.

marevna a scris:

Buna ziua, dar in cazul in care o persoana administrator de firma ofera o adeverinta de salariat falsa sotului ca sa faca o colonoscopie la spital de stat (sufera de o boala cronica), de ce pedeapsa e pasibila persoana? Va rog mult sa imi raspundeti si mie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie adeverinta falsa. yamada yamada Sunt administratorul unei societati comerciale. In urma cu cateva luni, am primit in proba pentru angajare o persoana fara sa-i intocmesc forme legale de ... (vezi toată discuția)
Fals in acte mirabela78 mirabela78 buna ziua Am o firma la care sunt administrator si in anul 2005 am eliberat sotului meu care avea carte de munca o adeverinta pentru un credit de bunuri de ... (vezi toată discuția)
Fals, uz de fals...etc roxyalexandru roxyalexandru Buna tuturor! Acum cateva luni mi s-u facut cateva acuzatii de fals si uz de fals in inscrisuri sub semnatura privata , de la cativa clienti(pensii ... (vezi toată discuția)