avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent indemnizație-luna tatalui
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent indemnizație-luna tatalui

Buna ziua, pt a beneficia de stimulent indemnizație până la vârsta de trei ani a copilului trebuie sa reiau activitatea la locul de munca cu 60 zile înainte de a împlini doi ani copilul. Ce se întâmplă cu ultima luna , luna tăticului?? Când tre să mă întorc la muncă daca tăticul sta ultima lună cu copilul acasă, tot cu 60 zile sau cu 90zile???? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:07, 11 Ianuarie 2018
OUG 111/2010 și normele metodologice de aplicare a acesteia prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .
Buna ziua! Dar daca mama se intoarce la serviciu cu 90 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului? In acest caz, mai este obligatorie efectuarea de catre tata a concediului de crestere copil pentru o luna?
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Nicanormam, utilizator
Nu este obligatoriu ca tatal sa intre in CCC, insa in functie de anumite aspecte, durata CCC pentru mama se redce sau nu cu o luna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Indemnizatie luna tatalui mrs86 mrs86 Daca tatal nu doreste sa intre in CCC, eu, mama copilului voi beneficia in continuare de indemnizatie in luna respectiva? Sau este nevoie sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Creștere copil geo1982ro@yahoo.com geo1982ro@yahoo.com Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți și mie dacă nu mă mai întorc la ultimul locul de muncă de unde am rămas în creștere copil și vreau să merg ... (vezi toată discuția)