avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil Prima Casa
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil Prima Casa

Cine executa silit un imobil achizitionat prin Programul Prima Casa? ANAF sau banca prin executor judecatoresc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:37, 12 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si Anaful si banca va executa silit, pentru ca ambii au inscris un drept de ipoteca legala de rangul I.
ANAF-ul nu are nicio treaba...Creditele "Prima casa" sunt garantate de catre Fondul national de garantare. Executarea silita o va face executorul judecatoresc, la cererea bancii creditoare, iar Fondul se subroga in drepturile acesteia pentru suma garantata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANAF-ul nu are nicio treaba...

Art.1 alin(8) OUG 60/2009 stipuleaza: Creanţele rezultate din garanţiile acordate şi plătite instituţiilor de credit în cadrul Programului sunt asimilate creanţelor bugetare a căror recuperare se efectuează de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform procedurii reglementate de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003.
Art.1 alin(9), spune: Valorificarea bunului care face obiectul contractului de garanţie, în cadrul procedurii de executare silită prevăzute la alin. (8), se efectuează de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
In plus, (10^1) Prevederile alin. (8), (8^1) şi (9) se aplică şi în cazul în care asupra bunurilor imobile achiziţionate prin Program este instituită ipoteca de rang I proporţional cu procentul de garantare stabilit potrivit alin. (3^3), atât în favoarea statului român reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, cât şi a finanţatorului.
(10^2) Prin excepţie de la prevederile art. 258 alin. (1) din Legea nr. 207/2015
privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, sumele încasate potrivit alin. (10^1) se distribuie proporţional cu procentul de garantare stabilit potrivit alin. (3^3), după deducerea cheltuielilor de orice fel, făcute de către organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cu urmărirea şi conservarea bunurilor al căror preţ se distribuie.
(10^3) Dacă creanţa statului nu a fost acoperită integral, fie ca urmare a distribuirii preţului potrivit alin. (10^2), fie în cazul în care bunul nu a putut fi valorificat potrivit legii, atunci, în scopul realizării integrale a creanţei, organele competente ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală aplică dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi; executare fiscala vs executare bancara alexia2004 alexia2004 Buna ziua , oameni buni ,va rog ajutati-ma cu o lamurire: ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare- iar aceste conturi nu sunt conturi curente, ci conturi ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator finante ciobanc ciobanc daca am datorii la bugetul de stat si bas aproximativ 25.000 lei si mi-au blocat conturile,pot sa puna si sechestru pe bunuri;se poate pune sechestru fara ... (vezi toată discuția)
Lamurire in privinta unei executari rads rads Buna Ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in privinta unei spete de executare ce va urma sa fie pusa in aplicare. Speta ar fi urmatoarea: in urma unei hotarari ... (vezi toată discuția)