avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator finante
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator finante

daca am datorii la bugetul de stat si bas aproximativ 25.000 lei si mi-au blocat conturile,pot sa puna si sechestru pe bunuri;se poate pune sechestru fara hotarare judecatoreasca??
nu am platit pentru ca nu am bani:am credit la banca cu ipoteca,daca nu platesc banca,raman in strada
dati-mi un sfat
multumesc
carmen
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 10:28, 29 Martie 2010
Trebuie facută diferenţa între măsurile asiguratorii şi cele de executare silită, prevăzute de codul de procedură fiscală.

art. 129, alin 2 Cod procedura fiscală:
Se dispun măsuri asigurătorii sub forma popririi asigurătorii şi sechestrului asigurătoriu asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia, când există pericolul ca acesta să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul, periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea.

Măsurile asigurătorii se dispun prin decizie emisă de organul fiscal competent, decizie ce trebuie motivată şi semnată de către conducătorul unităţii.
În cazul dvs. deoarece creanţa a ajuns la scadenţă s-a emis un titlu executoriu.

În conformitate cu prevederile art. 142, alin 3 Cod procedură fiscală : " În cadrul procedurii de executare silită se pot folosi succesiv sau concomitent modalităţile de executare silită prevăzute de prezentul cod"

Chiar daca imobilul este ipotecat la bancă, acesta poate fi sechestrat şi valorificat, iar preţul se va distribui conform priorităţilor.

art. 146
Terţul nu se poate opune sechestrării unui bun al debitorului, invocând un drept de gaj, drept de ipotecă sau un privilegiu. Terţul va participa la distribuirea sumelor rezultate din valorificarea bunului, potrivit legii.

Vă sfătuiesc sa cereţi amânarea la plată a obligaţiilor fiscale, conform OUG nr. 92/2009, coroborat cu OMFP nr. 2321/2009.

Mult succes!
in oug 92/2009 scrie ca pot sa depuna cereri de amanare la plata a datoriilor fiscale doar firmele care nu au avut datorii la 30 septembrie 2008,dar se pare ca legea a iesit din parlament fara acest articol
va rog sa ma lamuriti
multumesc
carmen
consultati varianta modificata si aprobata prin Legea nr. 363/2009, paragraful cu datoriile la 30 septembrie a fost abrogat.

pasii de urmat sunt urmatorii:

1.cerere amanare la plata care sa contina sumele amanate la plata, debite + accesorii si perioada
2. cerere eliberare certificat de atestare fiscala
3. declaratie pe propria raspundere ca nu s-a stabilit raspunderea solidara cf Legii 85/2006 sau art. 27,28 din OG 92/2003
4.declaratiile fiscale depuse la zi
5.sa nu aveti fapte inscrise in cazierul fiscal
6.in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei de amanare la plata veti constitui garantii care sa acopere 40% din suma amanata la plata + majorarile calculate pe perioada amanarii - scrisoare de garantie bancara sau oferirea de bunuri mobile sau imobile libere de sarcini(impreuna cu raportul de evaluare)

mult succes!



pe perioada amanata la plata se calculeaza majorari de intarziere in procent de 0,05%. sumele scadente dupa data emiterii deciziei de amanare la plata trebuiesc achitate in termen de maxim 30 de zile de la data scadenta, iar la finele celor 6 luni de amanare, sumele amanate trebuiesc achitate in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru / executare silita bunuri imobile persoana juridica clauclaudia clauclaudia In privinta executarii silite a unui apartament detinut de societate comerciala SRL cu datorii la stat, asa dori sa aflu urmatoarele: - sechestrul asigurator ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat rita alexandra rita alexandra sunt administrator la o firma care a acumulat datorii la stat.daca incepe executarea silita ce pot sa patesc?se pot atinge si de bunurile mele personale? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator coco21 coco21 Daca o societate comerciala are datorii la finante 220 000 se poate pune sechestru asigurator pe marfa ? ce presupune acest lucru ? nu mai poate fi vanduta? ... (vezi toată discuția)