avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Din cauza unor angajați ai primăriei s-a ars o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Din cauza unor angajați ai primăriei s-a ars o mulțime de aparatură a firmei. Unde să fac plângere, cum îmi pot recupera paguba?

Buna seara! Sunt proprietarul unei firme de produse furajere. In seara aceasta, doi angajati ai primariei au vrut sa dea jos ghirlandele luminoase de pe stalpi.Au taiat firul de curent care alimenta aparatele elecronice din firma, s a produs un scurtcircuit si acestea au fost arse. ( cantar ,laptop, frigider,casa de marcat,calorifer). Ma puteti ajuta cu un model de plangere?Cui sa ma adresez? Primarie,politie,opc?Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:53, 21 Ianuarie 2018
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o adresa catre institutia la care lucrau persoanele respective descrieti situatia,solicitati repararea prejudiciului suferit.In cazul in care primaria nu intelege sa va despagubeasca va adresati instantei civile angajand in prealabil un avocat.Ideal ar fi fost sa sesizati incidentul imediat la Enel sau societatea care se ocupa cu furnizarea curentului electric.Pregatiti martori care sa sustina varianta dvs,cautati facturi pt produsele avariate,incercati sa obtineti un punct de vedere in scris de la un electrician autorizat referitor la cauza ce a dus la avarierea bunurilor etc.Mai mult ca sigur va trebui sa va judecati din pacate in tara noastra minunata institutiile evita sa isi asume raspunderea pt producerea de prejudicii.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati politia si primaria, in scris cu nr. de inregistrare/ data. Anexati documente care sa ateste producerea scurtcircuitului respectiv.
Puteti solicita politiei sa efectueze o expertiza tehnica judiciara in specializarea elecro si electronice pentru a se stabili conditiile in care s-a produs scurtcircuitul si prajirea echipamentelor tehnice respective.
In instanta puteti solicita recuperarea pagubelor produse in baza expertizei tehnice judicare.
Va puteti intelege pe cale amiabila cu primaria care sa acopere pagubele produse. Deconectarea firelor electrice putea fi efectuata legal numai in baza unei autorizatii de lucru aprobate conform prevederilor Agentiei nationale de reglementare in domeniul energiei -
ANRDE (Regulament de autorizare si de lucru pentru electricieni) si numai de catre electricieni autorizati.
~ Conținut șters la cerere ~
In baza unei plangeri penale pentru distrugere.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Conform codului de procedura penala raportul de expertiza se ... mlautaru mlautaru Conform Codului de procedura penala raportul de expertiza se depune la Parchet, Instanta, etc. intr-un singur exemplar. Cate exemplare de raport se intocmesc ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica Crios339 Crios339 Am unele intrebari legate de activitatea de expertiza tehnica: 1. exista prevazut undeva in legislatie dreptul expertului la o zi libera (de la locul de ... (vezi toată discuția)
Expert evaluare pagube Doru Roman Doru Roman Daca cineva ne-a produs pagube prin inundatie in apartament, cine poate face o expertiza a pagubelor inainte sa merg la tribunal sa incep procesul? Sa ... (vezi toată discuția)