avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intelegere intre parti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intelegere intre parti

Acum cativa ani, cativa indivizi mi-au furat oarece lucruri din casa. Unul dintre acestia, era atunci minor. Acum, deoarece a devenit major este pe cale sa intre la inchisoare. Intrebarea este urmatoarea: vreau sa merg la notar si sa declar ca nu mai am pretentii, insa nu vreau sa platesc cheltuieli de judecata sau altceva. Se poate specifica in actul notarial, ca inculpatul va plati toate cheltuielile mele)in cazul in care vor apare)?
Da, se poate. Este chiar indicat să se specifice. Cel mai bine ar fi să încheiați un acord de mediere la un mediator, pe care inculpatul să-l depună la dosar. În acord să se menționeze și faptul că inculpatul va plăti cheltuielile judiciare avansate de stat. Acordul ar trebui să fie încheiat până la citirea rechizitoriului, pentru a-l ajuta într-adevăr pe inculpat să rămână în libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere penala Marianmatee Marianmatee Buna ziua, Am facut medierea penala in.care am recuperat.un sfert.din paguba restul.cu.promisiune pt urmatorii.doi.ani! Ideea este.ca.nu am.avut ... (vezi toată discuția)
Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)