avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Angajata in Italia, platesc impozite in Romania?
Discuție deschisă în Viata in Italia

Angajata in Italia, platesc impozite in Romania?

Buna ziua,exista vreo taxa sau impozit pe care un angajat in Italia(este angajat intern,la o familie,ingrijitoare varstnici)trebuie sa o plateasca in Romania,avand in vedere ca lucreaza cu forme legale in Italia(contract de munca si CI italian),de 12 ani?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 16:43, 22 Ianuarie 2018
Buna ziua!
Nu, atata timp cat persoana respectiva depune anual declaratia pe venit la un centru CAF si achita impozitele aferente veniturilor, in Italia.
Nu este suficient sa fi rezident pe teritoriul unei tari care face parte din Comunitatea Europeana. Cetatenii care lucreaza in state apartinand C.E. au nu numai drepturi, dar si obligatii.

Exista obligativitatea ca persoana respectiva sa depuna la fiscul din Romania un chestionar prin care declara ca este rezidenta in Italia si ca plateste impozit pe venit statului italian. Se evita astfel o amenda, dar si stabilirea rezidentei fiscale a persoanei respective. Cu siguranta, persoanei respective nu ii vor fi impozitate veniturile si in Romania, asa cum, eronat, a fost inteleasa aceasta ordonanta de urgenta.

Seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)
Datorii la fisc Stefan Roxana Steluta Stefan Roxana Steluta Va rog as dori sa stiu ce Datorii am la Fisc si ce formulare trebuie sa completez in vederea achitarii acestora. Mentionez ca am rezidenza fiscala in afara ... (vezi toată discuția)
Stabilirea rezidentei fiscale in strainatate pt persoane fizice elenamartinez elenamartinez Buna ziua! conform nuçoului cod fiscal rezidentii romini din alte tari trebuie sa anunte stabilirea rezidentei fiscale in tara unde se afla. Situatia mea ... (vezi toată discuția)