avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Premier desemnat
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Premier desemnat

Lucian Croitoru este premierul desemnat. Ramane de vazut daca primeste OK de la Parlament.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 21:54, 17 Octombrie 2009
Conform ARTICOLUL 103 din Constitutia Romaniei:
"(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Deci, presedintele a ales!

Cine este Lucian Croitoru?

In varsta de 52 de ani, Lucian Croitoru a absolvit in 1982 Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si este doctor in economie.

Din 1984 pana in 1998 a lucrat ca cercetator la Institutul de Economia Industriei, dupa care a devenit profesor de macroeconomie internationala la ASE, Facultatea de Relatii Economice Internationale.

Tot in 1998 a devenit presedintele Centrului Roman pentru Politici Economice, pozitie pe care o detine si in prezent.

In acelasi an a revenit pentru cateva luni la Palatul Victoria, in calitate de consilier al premierului Mugur Isarescu, dupa ce in perioada 1991-1995 fusese expert la Departamentul pentru Reforma Economica al Executivului.

Pana in septembrie 2003 a lucrat ca si consilier al guvernatorului BNR, dupa care a plecat la Fondul Monetar International in calitate de senior adviser al board-ului de directori.

In 2007 se intoarce la BNR, redevenind consilier al lui Mugur Isarescu, calitate pe care o detine si in prezent.

In afara de participarea la numeroase cursuri si specializari pe teme financiar-bancare, Lucian Croitoru a fost implicat si in evaluarea pre-privatizare a Bancii Romane pentru Dezvoltare. Este autorul a numeroase carti si a aproape 200 de articole de specialitate.

In luna octombrie, Lucian Croitoru a fost propus de PD-L pentru a intra in noul consiliu de administratie a BNR. El a pierdut in fata avocatului liberal Bogdan Olteanu, care a fost sustinut de PNL si PSD.

Decizia comisiilor reunite de buget-finante ale Parlamentului a starnit reactii acide din partea analistilor economici, care au acuzat Parlamentul de politizarea BNR.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
ContSters74561, utilizator
Am remarcat o deprimare profunda in mesajul lui Basescu ...
La un moment dat, cand a inceput sa vorbeasca de faptul ca il apreciaza si pe Johannis.. ups a inceput sa-i tremure atre vocea si mai ca dat in plans :((
nu stiu daca un primar este chiar competent, eu l-as fi preferat pe Isarescu, de la inceput, chiar si in locul lui Boc...
Primari au fost si-or sa mai fie :D
Primar a fost si Basescu, si Boc.. si primarul Oprescu candideaza la presedentie...
Eu personal il preferam pe Johannis, dar o sa vina si randul lui, sunt convinsa :)
Un neamt pentru Romania.Era interesant ce ar fi putut sa faca...
In mod sigur era corect.
Dar de ce nu ar fi si Croitoru.Nu?

Alte discuții în legătură

Se da speta În data de 30 noiembrie 2021, guvernul a adoptat ... cristina..2510 cristina..2510 rezolvare speta În data de 30 noiembrie 2021, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență având ca obiect statutul funcționarilor publici. La momentul ... (vezi toată discuția)
Buna! daca ma poate ajuta cineva cu aceasta speta ! va multumesc! ... qnweiwjkanc qnweiwjkanc Buna! Daca ma poate ajuta cineva cu aceasta speta ! Va multumesc! În data de 30 noiembrie 2021, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență având ... (vezi toată discuția)
Pe cine o sa desemneze traian basescu sa formeze guvernul si sa devina prim-ministru Costinel Burca Costinel Burca Pentru ca topicul in care intrebam daca Liviu Negoita ajunge prim-ministru sau ramane primar de sector , ... (vezi toată discuția)