avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Divort

Am fost casatorita in Romania si m-am divortat in Spania acum 6 ani.Nu am pronuntat divortul in Romania de atunci.Si fostu sot a decedat fara a pronunta nici unu dintre noi divortul din strainatate in Romania.Nelamurirea mea este.In acest moment ce stare civila am casatorita sau vaduva daca divortul efectuat in spania nu a fost pronuntat in Romania.Toate aceste informatii le cer pentru ca am pasaportul expirat si vreau sa il reinnoiesc cu domiciliul din strainatate si imi cere toate documentele romanesti in care imi subliniaza (certificat de deces pt cei vaduvi sau sentinta revocabila pt cei divortati).Va rog frumos daca m-ati putea informa ce pot sa fac.Este necesara pronuntarea divortului in romania daca fostul este decedat sau sunt vaduva sk doar am nevoie de un certificat de deces.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ioneionela , utilizator 21:58, 10 Ianuarie 2018
Buna ziua,
As face in felul urmator: as lua actele de divort din Spania, as veni la oficiul de stare civila de la primaria unde v-ati casatorit si le-as inainta in copie certificate si traduse pentru ca acestia sa ia act de divort eliberand astfel un certificat de divort. Ar trebui sa fie destul de simplu acest lucru deoarece oricum din cate stiu eu, odata ce unul dintre soti a decedat casatoria a incetat de drept .
Toate aceste lucruri le pot face cu ajutorul unui meneger fara a fi nevoie sa calatoresc sau prin ajutorul consulatului.Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Inscriere casatorie si divort in romania cristiancosmin cristiancosmin buna. am o problema si sper sa ma puteti ajuta. eu locuiesc din 2002 in spania. m-am casatorit in barcelona cu o spaniola in 2003 si m-am divortat in 2010 dar ... (vezi toată discuția)