Am nevoie de ajutorul Dvs .Ma aflu intr-o situatie neplacuta si anume : lucrez de cateva luni la o noua firma iar relatiile cu sefa mea nu sunt tocmai bune fapt care o determina sa-mi vaneze toate greselile ( care fara se vreau se intampla fiindca sunt si noua si la care oricum am cautat sa minimalizez efectul ) .Ca urmarea se poare ca doreste sa ma dea afara fara drept de apare-sanctiune disciplinara.va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca am cum sa ma apar.
Codul Muncii Art. 263. - (1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.