avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie in bani din strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie in bani din strainatate

Buna ziua, am o nelamurire....un unchi din strainatate doreste sa imi trimita o suma de bani pt cumpararea unui imobil, daca acesta va face transfer bancar si in actele de la banca acesta scrie DONATIE, vor mai fi impozitati? Sau trebuie incheiat in prealabil un contract de donatie? Am inteles ca mai este varianta *cadou* dar totusi este o suma mult prea mare pt un cadou (cred eu).... Precizez ca acesta este in incapacitate motorie (motiv pentru care nu poate ajunge in tara).Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:51, 11 Ianuarie 2018
Art. 1011 Cod civil

Forma donaţiei

(1) Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute.

Dacă suma este mai mare de 25.000 lei, contractul de donație se încheie numai la notar.
Eventual unchiul poate trimite o procura prin care să imputerniceasca pe cineva din România să semneze contractul de donație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă părintele donează copilului suma de 50.000 lei prin transfer ... Lrn.and.utlize Lrn.and.utlize Dacă părintele donează copilului suma de 50.000 lei prin transfer bancar este necesar act de donație de la notar sau e suficient sa se menționeze \" ... (vezi toată discuția)
Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)
Ajutor din partea părinților pentru copil alinescoo alinescoo Se dă următoarea situație: părinții vor să ajute copilul major la achiziția unui automobil. Automobilul poate fi achiziționat ori de la persoană ... (vezi toată discuția)