avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatii de proprietari

Poate aici voi gasi ajutor. In cursul lunii august 2016 am sesizat printr-un email Asociatia de proprietari in speta administratia si presedintele blocului in care locuiesc (Piata Alba Iulia - Bucuresti) ca de pe terasa blocului se infiltreaza apa la fiecare ploaie la mine in apartament (locuiesc la ultimul etaj). In cursul lunii octombrie 2016 am primit tot printr-un email un raspuns scurt ca se vor face reparatii atunci cand timpul va fi favorabil. In luna mai 2017 sotul meu a revenit in tara (suntem rezidenti in Spania) special pentru a repara stricaciunile provocate de infiltratiile repetate de apa. Mentionez ca apartamentul a fost locuit de o prietena in toata aceasta perioada si ma anunta de cate ori tavanul si peretele lateral se umezea vizibil. Am contactat o firma de specialitate in constructii, cu care am si executat reparatiile necesare. Am primit de la firma respectiva un deviz detaliat pe lucrari , facturi pe materiale si manopera in valoare totala de aprox 1600 lei, facturi pe care le-am prezentat administratiei sub semnatura de primire (detin copiile documenteleor semnate de primire). De atunci au inceput disutiile cu administratorul si respectiv presedintele blocului ca nu-mi vor restitui contravaloarea reparatiilor pentru ca nu am avut rabdare ca prima data sa faca reparatiile terasei si dupa aceea sa-mi fac reparatiile in apartament. Raspunsul meu a fost scurt- de la data sesizarii pana cand am terminat eu reparatiile au trecut 10 luni- respectic august2016- iunie 2017 timp in care nu a plouat continuu ca sa nu se poata remedia terasa comuna. Am cerut convocarea unei sedinta de urgenta a blocului, unde printr-un reprezentant legal al meu am prezentat problemele respective. Acesta a fost dupa cateva minute invitat sa paraseasca sedinta sub pretextul ca se discuta probleme interne..... Prin reprezentant mi transmis (verbal- nu scris) ca trebuie sa astept ca asociatia sa dea in judecata firma care a executat hidroizolatia si firma care a montat o reclama luminoasa enorma chiar deasupra apartamentului meu. Bineinteles ca la prima ploaie apa a patruns din nou la mine in apartament prin tavan acum distrugand si o parte din mobilier si parchetul. In perioada iunie 2017 si pana la sfarsitul lunii septembrie 2017 apartamentul a fost dar spre inchiriere sau vanzare unei firme imobiliare de specialitate, dar aceasta nu a putut intreprinde nimic datorita starii avansate de degradare. Vazand ca lucrurile stagneaza sotul meu a revenit in tara in luna septembrie si a luat legatura cu firma care a executat hidroizolatia terasei blocului. La propunerea acesteia am cumparat tot eu cateva cutii de vopsea speciala (180 lei/cutie) vopsea cu care au izolat temporar locul pe unde au presupus ca se infiltreaza apa. Bineinteles ca a trebuit sa refac zugraveala camerei afectate (dormitorul si un perete de la baie) tot pe cheltuiala mea. Din august 2016 si pana la ora actuala, adica nici dupa aproape un an si jumatate nu s-au executat nici un fel de lucrari de reparatii ale terasei comune a blocului si nici nu mi-au dat nici un ban. Ba, mai mult sunt taxata in fiecare luna cu mai mult de 60 lei in plus la intretinere sub forma de fond de reparatii. Mentionez ca toate aceste probleme au inceput din momentul in care am descoperit multe ilegalitati comise de administrator si presedintele blocului. Dar toate astea acopera mai multe pagini si necesita consultarea de documente. Pentru toate acestea mentionez ca detin copii ale documentelor, corespondenta si fotografii.
Poate cineva sa ma ajute?
Din forum si din discutiile avute cu diverse persoane am inteles ca onorariul unui avocat este de minim 4500 lei la care se adauga diversele taxe impuse de instanta. Este adevarat? Ca sa recuperez 1600 lei nu mai am de unde sa platesc aproape 2000 Euro suma la care dintr-un calcul sumar s-ar ridica un proces in instanta.
Cu stima Nevrie Florescu
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Nevrie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nevrie , utilizator 20:31, 27 Octombrie 2018
1-Trebuie sa cunoasteti ca terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Dispozitia in vigoare prevede fara echivoc ca proprietarul nu poate interveni asupra partii comune din condominiu fara acordul asociatiei de proprietari
2-Este de inteles interesul dv pentru interventie si reparatie terasa dar intr-un bloc de locuit in comun trebuiesc respectate niste dispozitii,trebuiesc parcurse anumite proceduri si etape
3-Dv ati realizat reparatie partiala terasa strict aferent apartamentul dv fara acordul asociatiei de proprietari,fara incheierea unui document prin care aceasta sa confirme deficienta ,sa dea acordul pentru executare reparatie initial cu resurse proprii si ulterior recuperarea costurilor prin repartizare tuturor proprietarilor de pe tronson
4-Reparatii partiale la terase nu sunt recomandate pentru ca nu garanteaza interesul scontat,nu beneficiaza de garantia lucrarii
5-Fondul de reparatii este legal prevazut de legilatia in domeniu si se copnstituie pentru asigurarea fondurilor necesare repararii partii comune de constructii si de instalatii din imobil
6-In conditiile in care reparatia partiala executata de catre dv s-a dovedit ineficienta,eventual puteti ridica pretentii impotriva executantului
Nu va hazardati sa solicitati asociatiei de proprietari sa va acopere costurile de reparatie in conditiile in care ati executat lucrarea de repartie in nume propriu,fara autorizatie de constructie,fara garantie
Se pare ca nu ati inteles ca Presedintele asociatiei si Comitetul nu doresc reparatia terasei blocului- au spus ca nu este in interesul tuturor locatarilor......hilar nu?
Eu am incercat sa repar pe suprafata strict a apartamentului meu, dar inficient.
Acum am dat in judecata asociatia- sper sa nu mai pierd si alti bani.....
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundaţie de pe acoperiş ghiaurana ghiaurana Sunt proprietara unui apartament la parterul unui bloc cu o singură scară, la care acoperişul nu a fost reparat de ani buni, aşa încât, la fiecare ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)
Distrugere apartament Cristi2680 Cristi2680 Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj fără acoperiș.De mai bine de un an am anunț verbal administratorul că se infiltrează apa de la terasa ... (vezi toată discuția)