avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să-mi schimb numele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să-mi schimb numele

Buna sera am vorbit deja cu un avocat ca vreau să-mi schimb numele sunt divorțată din 2005 și am rămas cu numele fostului soț acum vreau să-mi schimb numele după ce fata mea a făcut 18 ani am vrut numele lui ca nu vroiam sa afectez pe fiica mea , as vrea sa a-mi iau numele de la naștere va rog sa m-a ajutați cu un răspuns ca avocatul care l-am întrebat a-mi spune ca trebuie sa am un motiv foarte bun
Va mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 12 Ianuarie 2018
V-a zis bine, cf ordonantei trebuie sa aveti un motiv intemeiat.

Art. 4

(1)Cetăţenii români pot obţine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativă a numelui de familie şi a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, în condiţiile prezentei ordonanţe.

(2)Sunt considerate ca întemeiate cererile de schimbare a numelui în următoarele cazuri:
le vedeti dvs in link :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume alexandra1105 alexandra1105 Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie putin jenanta si neobisnuita. Imi doresc foarte mult sa-mi schimb numele de familie. La casatorie, am luat numele sotului ... (vezi toată discuția)
Schimbat nume simonafln simonafln Buna ziua! M-am informat despre schimbatul numelui, teoretic, as pute face, dar vreau si o parere. Am 25 ani, parintii mei au divortat cand eu aveam 7 ani, ... (vezi toată discuția)
Rog urgent! neconcordanta prenume Costi1991 Costi1991 Buna ziua, am o problema cu prenumele in certificatul de nastere, s-a facut o greseala si de acolo au inceput problemele care s-au constatat tocmai acum la ... (vezi toată discuția)