avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Rog urgent! Neconcordanta prenume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Rog urgent! Neconcordanta prenume

Buna ziua, am o problema cu prenumele in certificatul de nastere, s-a facut o greseala si de acolo au inceput problemele care s-au constatat tocmai acum la schimbarea mea de buletin, in certificat este trecut numele de Achim Constandin pe cand in buletin este Achim Constantin, dar problema adevarata este ca cine mi-a facut buletin mi-a modificat, a scris peste D acela un T si am inteles ca trebuie sa-mi schimb toate actele deoarece mi-i se va emite un nou certificat cu Constandin, si nu-mi permite timpul sa reiau toate actele de la 0 plus o alta cheltuiala, si as dorii sa stiu daca se poate face o schimbare la starea civila, adica sa-mi schimb numele din certificat cu Constantin in loc de Constandin, ce trebuie sa fac la cine sa apelez?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:57, 24 Martie 2015
Schimbare nume pe cale administrativa. Va interesati la primarie.
Gasiti informatii privind procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa aici

www.avocatnet.ro/content/art...

sau aici
www.avocatnet.ro/content/art...

OUG 41
[ link extern ]
ART. 4
(1) Cetatenii romani pot obtine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativa a numelui de familie si a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea, in conditiile prezentei ordonante.
(2) Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:

c) cand, din neatentia ofiterilor de stare civila ori ca urmare a necunoasterii reglementarilor legale in materie, au fost efectuate mentiuni gresite in registrele de stare civila ori au fost eliberate certificate de stare civila cu nume eronate, in baza carora au fost eliberate alte acte;
Daca in actele de stare civila sunteti inscris corect, mai exact prenumele dvs. este Constandin, iar diplomele de bac de facultate, etc. le aveti pe Constandin, NU este necesar sa va schimbati numele ci decat buletinul. Mergeti la evidenta cu actele de stare civila unde sunteti scris peste tot cu Constandin(verificati certif.de casatorie, de nastere), taxa de 12 lei, contractul pe casa, cartea de alegator, copii certif ale copiilor cu varsta pana in 14 ani, dupa caz si solicitati pur si simplu schimbarea buletinului pe motiv de greseala a scrierii prenumelui, eventual il sifonati putin sa fie deteriorat si ...gata.
Costi1991 a scris:

problema adevarata este ca cine mi-a facut buletin mi-a modificat, a scris peste D acela un T

Vreti sa spuneti ca functionarul de la Evidenta v-a corectat in certificatul de nastere? Sper ca nu aminteles eu bine.
Detaliati putin, pe actele si documentele scrise mai sus de Justitiarul711 (certificatele de stare civila, diplome) cum figurati, Constandin sau Constantin?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectarea numelui in certificatul de nastere madalina_petrut madalina_petrut Ma numesc Popa (cas. Petrut) Ioana Madalina si sunt studenta in anul 6 la UMF Tg.Mures. Problema mea este urmatoarea: in certificatul de nastere prenumele de ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume dozo dozo Buna ziua.Am si eu o fetita de 2 ani careia i- am dat numele de Ema.Ulterior mi- am dat seama ca era mai bine sa-i fi scris Emma( cu doi de m),pt frumusetea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume . bogosianu bogosianu Buna seara!Care este modalitatea prin care pot sa-mi schimb numele de familie? (vezi toată discuția)