avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni. Pot obține ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni. Pot obține despăgubiri de la șoferul vinovat?

Pe trecerea de pietoni o masina a intrat in cea care mi a acordat prioritate si am fost aruncata.mentionez ca sunt insarcinats in 8 luni.am 2 zile de internare dar ecografii nu mi pot face si nici radiografii din cauza sarcini.as putea cere acelui sofer de numai 20 de ani despagubire?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 02:09, 13 Ianuarie 2018
Buna ziua ,

Raspunsul este,, DA,, va puteti constitui parte civila in proces.
Este important daca in momentul cercetarii la fata locului organul de cercetare va mentionat ca parte vatamata ,sau cel putin ca martor. Deoarece D-voastra va puteti constitui parte civila in proces si astfel aveti dreptul sa solicitati daune civile (fie ele morale sau materiale).

Cu stima
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
O puteti face, dar trebuie sa va adresati instantei civile, in procesul penal probabil se va dispune clasarea.
Este ,,Vatamare corporala din culpa,,de ce ar da procurorul CLASARE ? Nu cred ca se va dispune clasare in acest caz.

Cu stima
Interventie moderator:
Nu va mai mentionati profesia si datele de contact in interiorul mesajelor, contravine Regulamentului Forumului.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca fapta sa indeplineasca conditiile de tipicitate ale infractiunii de vatamare corporala din culpa, ar trebui ca persoana vatamata sa prezinte una din consecintele prevazute la art. 194 alin. 1 c.p. respectiv: o infirmitate;leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale; un prejudiciu estetic grav şi permanent;avortul; punerea în primejdie a vieţii persoanei.
Intelegeti acum?


Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
De acord .Intrebarea este ?
De unde cunoasteti D-voastra datele si probele concrete din dosar. Numai procurorul si organul de UP.cunoaste concret situatia de fapt. Daca o persoana a suferit vreo vatamare ,mai ales o gravida chiar daca nu sunt indeplinite numarul de zile de ingrijiri medicale ,parerea mea este ca nu se va impune clasarea dosarului. Poate schimbarea incadrarii juridice da, dar clasare nu cred.

cu stima .

Alte discuții în legătură

Ce drepturi avem noi - victima accident rutier Demko ioana Demko ioana Fetita mea a fost lovita de o masina in parcare si are ruptura de tibie si peroneu 1\\3. De la medicul legist a primit 65-70 de zile de ingtijire medicale.Ce ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rani si parasirea locului accidentului andreaszekely andreaszekely Buna ziua, in cursul zilei de ieri, bunica mea in varsta de 75 de ani a fost lovita de o masina cand mergea pe jos catre casa si autorii acestui accident au ... (vezi toată discuția)
Dosar vătămare corporala Balhas Balhas Buna ziua,am mai scris acum ceva timp despre problema mea,pe scurt accident rutier cu soția vătămată corporal (12-14 zile de îngrijiri medicale) a primit ... (vezi toată discuția)