avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Scutire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Scutire

Reprezentanții legali ai minorilor cu handicap grav beneficiaza de scutire taxe locale la AUTO?????
Cel mai recent răspuns: iojamaria , utilizator 20:15, 13 Martie 2018
Legea 227 / 2015 Scutiri

Art. 469. - (1) Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru:
b) mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, cele pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate în proprietatea sau coproprietatea reprezentanţilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate, pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului;
(5) Scutirile prevăzute la alin. (1) lit. a) - c) se acordă integral pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului, aflat în proprietatea persoanelor menţionate la aceste litere, deţinute în comun cu soţul sau soţia. În situaţia în care o cotă - parte din dreptul de proprietate asupra mijlocului de transport aparţine unor terţi, scutirea nu se acordă pentru cota - parte deţinută de aceşti terţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit mijloace de transport Irimian Irimian Sunt parintele a doua minore cu handicap grav. Legea spune ca nu datorez impozit pentru autoturismul personal. De la Primaria locala mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe auto andrey77 andrey77 ART. 469 - Scutiri (1) Nu se datorează impozitul pe mijloacele de transport pentru b) mijloacele de transport aflate în proprietatea sau coproprietatea ... (vezi toată discuția)