avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

Buna ziua ,

Societatea mea, detine un spatiu inchiriat intr.un ansamblu de spatii de productie unde sunt aproximativ 30 societati comerciale ! Contractul este incheiat pe un an si la inceputul fiecarui an se vine cu act aditional. Aici suntem de 8 ani !
In vara trecuta, proprietatea a fost vanduta si noul proprietar a redactat noile contract in daca de 21 octombrie dar le.am primit abia in 10 ianuarie! Noile contracte prevedeau o majorare a chiriei cu peste 70% fara sa cunoastem motivul ( piata nu s.a miscat si nici investitii nu au facut ) ! Toti chiriasii sunt revoltati si nu dorim sa semnam noul contract care trebuia sa fie anuntat in 21 octombrie , sa avem timp de negociere sau sa renuntam la final de an cand contractul vechi expira de drept !
Luni 15 ianuarie vom avea o prima intalnire cu noul proprietar si avand in vedere ca sunt spatii unde chiria a crescut pana la 100% , sigur vor fi discutii aprinse ! Daca initiem o actiune in instanta , ce sanse avem?
Stiam ca exista o lege ce interzice evacuarea chiriasilor in iarna ( pana in 01 martie) sau se face referire doar la persoane fizice?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:18, 13 Ianuarie 2018
Dispozitiile codului civil,respectiv art 1831 se refera strict la cazurile chiriasilor/locatarilor persoane fizice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere - obligatii nerespectate de chirias, evacuare clahomastreet clahomastreet detin o garsoniera primita donatie de la bunica mea cu uzufruct viager pentru parintii mei eu fiind proprietara garsonierei bunica nu mai este in viata doar ... (vezi toată discuția)
Neplata chirie enaf enaf As vrea sa intreb cum trebuie procedat daca chiriasul unui spatiu inchiriat de firma pe baza de contract, refuza sistematic, prin aminare continua, minciuna si ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pentru neplata chiriei si art. 1831 din noul cod civil madoiclimber madoiclimber Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai complicata ca urmare a unui contract de inchiriere pe care l-am avut anul trecut, eu fiind proprietarul. ... (vezi toată discuția)