avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exequator(recunoasterea înscrisurilor si hotarârilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exequator(recunoasterea înscrisurilor si hotarârilor straine)

Buna ziua!
Din experienta dumneavoastra, cat dureaza emiterea sentintei de un Tribunal din Romania dupa ce a fost depus dosarul cu hotararea emisa in strainatate?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:55, 24 Februarie 2018
Pentru Bucuresti durata estimata este de 3/4 luni. Depinde foarte mult de domiciliul partilor spre a se face citarea si comunicarea sentintei atunci cand domiciliile sunt in strainatate.
Buna ziua
As dori sa intreb si eu daca toate actele sunt semnate si este decomunacord semnat din ambele parti si termenul este fixat deja in Sibiu se poate termina totul din prima infatisare? trebuie sa ma recasatoresc in Aprilie si am termen in 26 Februarie 2016, pot scoate actul irevocabil si definitiv de divort?
Va multumesc din suflet.
Buna ziua
As dori sa intreb si eu daca toate actele sunt semnate si este decomunacord semnat din ambele parti si termenul este fixat deja in Sibiu se poate termina totul din prima infatisare? trebuie sa ma recasatoresc in Aprilie si am termen in 26 Februarie 2016, pot scoate actul irevocabil si definitiv de divort?
Va multumesc din suflet.
Sunt ceva sanse daca divortul se solutioneaza pe 26 febr si ambele parti renunta la calea de atac a apelului.
Va multumesc frumos

As dori sa precizez ca fosta sotia a inaintat recunoasterea divortului din Emirate, divort pronuntat in 2014, eu doar am semnat in 2015 documentele necesare, noi nu suntem in Romania, eu sunt in Asia si ea in Estul mijlociu, avocatul a fost angajat de ea deci nu ar fi cai de atac din aceasta privinta, credeti ca aceste lucruri ar mari sansele?

Multumiri anticipate

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sunt ceva sanse daca divortul se solutioneaza pe 26 febr si ambele parti renunta la calea de atac a apelului.

Alte discuții în legătură

Hotararea de divort definitiva si irevocabila mynna mynna Buna! Am avut ultima infatisare ptr divortul de comun acord pe data de 20 aprilie 2010. As dori sa stiu cum sa procedez astfel incat sa primesc cat mai repede ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare de divort border border buna ziua,sa-mi spuna cineva daca care cunoaste cum si daca se poate anula o hotarare de divort o data devenita definitiva si irevocabila deoarece eu si fostul ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort bianca20 bianca20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in legatura cu descifrarea unei sentinte de divort, comunicata prin posta la data de 20.06.2011. Infatisarea a avut loc in ... (vezi toată discuția)