Buna seara ,
Am si eu o intrebare . Am fost angajata unei institutii pana in data de 2 mai 2009 , cand societatea a efectuat desfacerea contractului individual de munca fara fisa de lichidare , iar acum cand am solicitat primirea cartii de munca ( sediul central este la Bucuresti , eu locuiesc in Petrosani) am primit un email in care mi se comunica faptul ca voi primi carnetul de munca , dar s-a solicitat fostilor colegi "sa ma ajute" la completarea fisei de lichidare pentru a primi cat mai repede carnetul de munca insotit de nota de lichidare .
Este posibil sa nu mi se elibereze carnetul de munca ? Eu nu am solicitat decat acest lucru .
Multumesc.
Buna ziua ,
Am nevoie de ajutorul dvs. Am fost sunata de la instituitie sa ma prezint ca a venit un plic pe numele meu insotit de o adresa , si ca trebuie sa semnez ca am primit un exemplar din nota de lichidare . Deoarece din data de 2 mai 2009 pana acum nu s-a efectuat aceasta lichidare , pe care de altfel eu nu am solicitat-o, eu cerand doar cartea de munca si o adeverinta pentru somaj sunt obligata sa semnez aceasta nota ? Mentionez ca am si porces cu institutia pentru contestarea deciziei de concediere . Ma pot conditiona sa semnez si nota daca vreau carnetul de munca ?
Multumesc.
Ce motiv aveti sa nu semnati nota de lichidare.
In nota de lichidare se trec de obicei datoriile pe care le aveti fata de unitate, daca aveti, nu va impiedica nimic din nota de lichidare sa va continuati procesul cu institutia respectiva, doar sa fiti atenta ce este scris in nota respectiva, daca nu sunteti de acord dati o declaratie ca ati primit carnetul de munca oricum nota de lichidare este un act ce va apartine.
Eu am fost fortata in data de 30.04.2009 sa predau telefon serviciu, chei, stampile, fara a mi se prezenta macar o copie a deciziei de incetare de contract de munca , fisa de lichidare a fost semnata in fata mea de seful ierarhic, cum pot sa semnez o nota de lichidare facuta acum 6 luni ?
Adaug o precizare : institutia unde am lucrat este o banca , eu am contractat un credit , care atata timp cat eram salariat avea facilitati , ei s-au grabit sa ma dea afara dar pana cand eu nu am solicitat carnetul de munca , la inceputul lunii , nu mi-au modificat statutul de salariat. Conform contractului de credit ar trebui sa-mi fi modificat facilitatile de credit si sa semnez un nou grafic de rambursare inainte de a pleca din institutie . Prin semnarea notei de lichidare eu semnez acum ca iau la cunostinta de acest lucru .
Exista o alta modalitate de a primi carnetul de munca ? Prin instanta ?
Multumesc.
Fisa de lichidare
demnitate
Am fost angajata la o firma si am intrat in somaj. Cartea de munca am ridicat-o de la firma respectiva dar nu mi se elibereaza fisa de lichidare. Nu am avut ... (vezi toată discuția)