avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot cere pensia anticipata partiala??
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot cere pensia anticipata partiala??

Buna ziua ,va rog daca cineva imi poate da un raspuns clar .Am lucrat contribuind la asigurarile sociale din Spania 10 ani si in Romania 24 ,am 59 de ani si doresc sa ma pensionez anticipat .Nu vreau sa mai stau ca sa cumulez minimul din Spania care la aceasta data este de 15 ani ci doresc sa vin in Romania si sa cer pensionarea anticipata partiala aici .Nustiu cum sa procedez ?Mi se pot lua in calcul ca vechime totala si cei 10 ani din Spania si in acest mod pot avea vechimea corespunzatoare pentru a putea face acest lucru sau nu?Sunt total incurcata si nu mai inteleg nimic .Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
miliuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 23:06, 14 Ianuarie 2018
Stagiul din Spania intra in total stagiu de cotizare realizat in Romania necesar deschiderii drepturilor la pensie anticipata partiala.
Deci, intra doar ca stagiu.
Nu intra si in calculul cuantumului pensiei.
Vreti sa-mi spuneti ca doar calculul imi va fi facut pe cei 24 de ani?si pentru cei 10 din Spania trebuie sa astept drepturile pentru ei comform legislatiei din aceasta tara?Nu exista nici o posibilitate sa-mi aduc in Romania acea vechime in munca si din punct de vedere al calculului total ,renuntind la ceea ce ei ar insemna pentru vechimea din Spania?
Detalii aici:
[ link extern ]
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu in grupe de munca nicusan nicusan Daca pt 11 ani 6 luni si 10 zile in grupa I, o persoana benebiciaza de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni, pentru cei 11 ani de grupa in ... (vezi toată discuția)
Pensionare dupa legea actuala getad getad Buna ziua! Va rog f mult sa-mi spuneti cand s-ar putea pensiona un barbat nascut in ianuarie 1968 cu vechime de 27 ani pana-n prezent, toti la acelasi loc ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ELENADOGARU ELENADOGARU SUNT NASCUTA PE DATA DE 04.07.1954 VECHIME TOTALA 35 ANI,DIN CARE ULTIMI 19 ANI SI 6 LUNI IN INVATAMANT AS DORI SA AFLU DACA MA POT PENSIONA ANTICIPAT SI CAT ... (vezi toată discuția)