avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul salariu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul salariu

Presedinte asociatie de proprietari angajat cu contract de mandat part time, mai poate lucra si in 2018 in aceasta forma? Contributiile la stat cum se platesc daca are si contract individual de munca cu norma intreaga la alt angajator.
Cel mai recent răspuns: ivanvintilica , utilizator 09:23, 21 Ianuarie 2018
In primul rand gresiti ca ati angajat pe presedinte cucontract de mandat part time.... de unde ati auzit dvs. aceasta procedura?
Nu confundati CIM cu Contractul de mandat. C. mandat, nu are notiunea de timp de lucru, asa ca omul dvs. poate lucra, sanatos si in 2018, dar mai asteptati sa vedem ce ne mai comunica ANAF-ul despre contributii si cum se achita. Chiar daca are cim in alta parte, as. prop. calculeaza si retine pentru presedinte contributiile sociale dupa care calculeaza si retine impozitul care are acum valoarea de de 10% .
Asociatia mai calculeaza si vireaza CAM 2,25% din valoarea bruta negociata.
Buna ziua Domnule Adam Grecu
Puteti sintetiza cum ar arata un calcul al unui presedinte de asociatie de proprietari cu contract de mandat ? suma o puteti pune Dumneavoastra .
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
in acest moment calculul retributiei pres. cu contract de mandat este identic cu cel care are CIM , deosebirea este aceia ca CIM se inregistreaza la camera de munca (revisal ) ,pe cand contractul de mandat se pastraza decat la asoc.
Retr bruta 500 lei
CASS (500 x10%) = 50 lei
CAS (500 x 25%)= 125 lei
Impozit venit (500-50-125) x 10% = 33 lei
Retributia neta (500-50-125-33) = 292 lei
Contributia sociala asociatiei (500 x 2,25%) = 11 lei
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
sanda65, utilizator
Imi cer scuze. Presedintele este cu contract de mandat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul contributii cas,cass din ianuarie 2018 necsulescu.maria necsulescu.maria -calculul cas,cass din ianuarie 2018 pentru angajat pensionar limita de varsta ca administrator cu CIM cu 6ore/zi la o asociatie de proprietari care numai ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale si impozit Fireball Fireball Buna ziua, in asociatia noastra de proprietari presedintele asociatiei si cenzorul sunt remunerati pe baza unui contract de mandat incheiat cu Asociatia ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează salariul la cim cu timp de muncă parțial în 2018? sanda65 sanda65 S-a aflat modul de calcul al retributiei angajatului cu CIM T.P in 2018 ?. Eu am facut un calculat in felul urmator (asa am interpretat legile actuale ) : f. ... (vezi toată discuția)