avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... voi fi ‘la mâna” vechii Legi a pensiilor?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

voi fi ‘la mâna” vechii Legi a pensiilor?

Buna ziua!

suntem in 15 ianuarie 2018.
Pe 9 iulie 2018 implinesc 64 de ani.
Voi iesi la pensie in 2019(din cate m-am interesat)
Imi voi depune dosarul chiar de ziua mea de nastere-pe 9 iulie 2019 fac 65 de ani fix(asa se cere, nu?, sa am implinita varsta standard de pensionare de 65 de ani)

Intrebare: daca pana la aceasta data-9 iulie 2019, noua Lege a Pensiilor-( deci cea initiata de PSD-de Olguta Vasilescu, in 2017 etc.)
nu intra in vigoare, inseamna ca nu voi beneficia de anumite avantaje ale noii Legi a Pensiilor:
sa fiu diferentiat de persoanele care nu au cotizat cel putin 10 ani in campul muncii,sa primesc indexari,diverse majorari etc.etc.?

Adica voi fi ‘la mâna” vechii Legi a pensiilor si nu voi beneficia de noua lege, deoarece-tot ce e posibil- nu va fi intrata in vigoare la data respectiva?!


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 14 Ianuarie 2018
Pana mi se aproba de catre parlament o noua lege a pensiilor si nu se publica legea in MO, nimeni nu poate aprecia avantajele/ dezavantajele fata de actuala lege a pensiilor.
"Dezbaterea" de la tv nu tine loc de lege. Este vorba de idei, doleante, pareri,etc. Nici macar nu se discuta pe un proiect de lege oficial, publicat pe site-ul Ministerului muncii, aflat in dezbatere publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul minim de cotizare incomplet-poate primi indemnizatia de 640 lei, dupa vechea si/sau dupa noua lege a pensiilor? CYBORG CYBORG Buna ziua! Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet. Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare. Am cinci ... (vezi toată discuția)
Cand sa-mi depun dosarul la casa de pensii? CYBORG CYBORG Buna seara! Am doua intrebari, as dori sa-mi raspundeti. 1.Am varsta de 63 de ani in 2017.Nascut in 9 iulie 1954. Este adevarat ca ies la pensie pt. ... (vezi toată discuția)
Noua lege de pensii. danaa1 danaa1 La televizor, in mai multe aparitii, ministrul muncii Olguța Vasilescu, vorbea despre noua lege de pensii, modificari in legea de pensii incepand cu anul ... (vezi toată discuția)