avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce ma sfatuiti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce ma sfatuiti?

Vreau sa imi schimb locul de munca, si vreau sa stiu prin ce modalitate sa solicit desfacerea vechiului contract de munca. Eu asi dorii trasfer sau lichidare la zi si nu preaviz.
Ce consecinte negative asi putea intampina daca SC nu doreste asta.
cum asi putea proceda?
Cel mai recent răspuns: Alina Tabara , Consilier juridic 10:51, 16 Octombrie 2009
Daca angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate in contractul dvs de munca (neplata salariului, refuzul de a va acorda concediu de odihna, etc), atunci puteti depune o demisie fara preaviz, in temeiul art. 79(8) din Codul Muncii.
cum, cand pot intra in posesia carnetului de munca?

multumesc mult de raspunsuri
de obicei cartea de munca sta la ITM din judetul in care angajatorul isi are sediul principal, daca se intampla sa fie aceeasi localitate cu cea a domiciliului dvs, angajatorul are obligatia ca in termen de 5 zile de la incetarea raporturilor de munca sa depuna o decizie de incetare si pontajul pe ultima luna, dupa acest termen dvs va puteti ridica cartea de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se demisioneaza? tundi tundi am o problema,va rog sa ma ajute cineva. lucrez la o firma de 1 an si acum vreau sa demisionez (vezi toată discuția)
Este posibil??!??! georgika georgika Vreau sa plec de la firma unde lucrez...intre timp eu am depus CV pt un alt job, vreau sa stiu in momentul in care o sa fiu chemata la celalalt job (God help ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? danyk1 danyk1 Sunt in preaviz , iar in aceasta perioada am luat 8 zile de concediu de odihna . intrebarea mea este : daca mi s-a acordat legal CO ? ,sau mi se va ... (vezi toată discuția)