avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren cu CF incorect
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren cu CF incorect

Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren care are declarati in CF 2 proprietari: P1 - 3/4 si celalalt P2 - 1/4 din suprafata. Ultimul extras CF este din 2007 si din pacate contine date neactualizate in sensul ca: P2 este trecut in CF cu alt nume fata de cel actual din buletin. Istoricul terenului este urmatorul: in anul 1973 s-a facut act de vanzare-cumparare intre Vanzator si P1 si P2, cum mentiunea ca P2 era casatorita cu d-nul M (fapt mentionat in actul de vanzare-cumparare). Apoi in anul 1979 P2 divorteaza de M, iar in prezent persoana M este decedata. Pana in prezent nimeni din partea d-nului M nu a cerut cota parte din teren.
Aici apare dilema mea: in CF persoana P2 are acelasi nume cu d-nul M (din timpul casatoriei), dar de atunci si-a refacut buletinul si a revenit la numele de fata.
Din cate stiu eu de la notar se poate elibera o adeverinta ca este vorba de aceeasi persoana, pe baza actului de divort (acest act zilele acestea este scos de la tribunal).
Intrebarile mele sunt:
1. In urma divortului, d-nul M are dreptul la cota parte din teren? Iar in urma decesului cine primeste acea parte?
2. Sunt sanse ca cineva sa poata ataca un eventual contract de vanzare-cumparare intre mine si vanzatorii P1 si P2?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:49, 16 Octombrie 2009
1. In urma divortului,d-nul M are dreptul la cota parte din teren prin partaj.In urma decesului dreptul asupra terenului revine mostenitorilor de drept,prin deschiderea succesiunii asupra masei succesorale a defunctului.
Nu ati mentionat daca la divort s-a facut partajul si daca in urma decesului d-ului M s-a deschis succesiunea!
Daca nu s-a facut partajul si au trait in indiviziune,esirea din indiviziune poate fi ceruta de mostenitori.

2. Daca este incheiat in mod corect un contract de vanzare-cumparare nu poate fi atacat.
Daca vanzatori sunt de buna credinta la incheierea contractului,adica sa nu vanda parte din indiviziune fara consimtamantul coindivizarului,atunci vanzarea-cumpararea este in regula.
In urma divortului M avea dreptul la jumatate din teren fiind bun comun. Este posibil ca inurma partajului M sa fi primit altceva in schimb iar terenul sa fi ramas lui P2. Cum este posibil ca sa nu se fi facut niciodata un partaj si M sa fi decedat inainte sa imparta ceva cu P2!
In cazul in care M are mostenitori acestia au dreptul la partea sa de avere. In cazul in care nu are , averea sa ramane statului!
P2 nu poate fi vanzator de buna credinta pana nu demonstreaza ce s-a intamplat in urma divortului de M! Cum s-a impartit averea celor 2 soti in urma divortului!?
In ceea ce priveste numele vanzatoarei P2, cu Sentinta de divort se merge la Cartea Funciara, se face o cerere de notare care costa 60,00 RON si se modifica numele, fara a trece pe la notar.
buna ziua!
mai dati cateva detalii, pentru ca nu sunt ff clare datale problemei.
cand s-a facut prima intabulare, ce acte au fost prezentate la acel moment?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpăr un imobil de la doi moștenitori. la ce riscuri mă expun ținând cont de faptul că unul dintre ei a făcut o chitanță de mână cu altă persoană? Dumitru63 Dumitru63 As dori sa cumpar o casa dar sunt 2 mostenitori iar unul a facut o chi tanta de mana(neautentificata)prin care isi vinde partea luí catre alta persoana.La CE ... (vezi toată discuția)
Prevederi legate de vânzarea bunurilor în proprietate comunã Daniel09 Daniel09 As dori un sfat in legatura cu vanzarea unui teren in proprietate comuna. Suntem 6 co-proprietari ai unui teren intravilan pe care se afla o casa veche in ... (vezi toată discuția)
Cum se clarificã urmãtoarea situație .... ?? cfs cfs O rudă de-a mea are nevoie de ajutor privind următoarea situație: - în octombrie 2012 această rudă (să îi spunem P1) a vândut un autoturism ... (vezi toată discuția)