avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu angajatorul

revin cu detalii ca sa va rog sa-mi dati cateva sfaturi;
lucrez la o firma din data de 1 august 2006,cu contract de munca cu salariul de 5 mil brut incadrata atunci,pe o perioada de 1 an de zile facandumi-se contractul atunci.salariul meu net 4mil mi s-a virat pe un card de debit lunar.dupa un an de zile adica in august 2007mi s-a comunicat ca au facut act aditional la contractul de munca cu o nuoa salarizare pe care nu mi-au comunicat-o si nici actul aditional nu l-am vazut vreodata.....acum in anul 2009 in luna august am cerut 5 zile de concediu de odihna (mentionez ca nu am avut niciodata concediu in perioada de 3 ani)de cate ori am cerut concediu au refuzat sa-mi inregistreze cerearea si ma amenintau ca ma dau afara.acum au refuzat iar sa-mi intregistreze cerearea si m-au dat afara din firma verbal.eu din data de 21august pana la data 15 octombrie mi-am luat concediu medical pe care l-am trimis prin posta cu confirmare de primire fiindca la firma au refuzat sa-l primeasca.salariul pe luna august nu l-au virat pe card si refuza sa-mi dea banii(nici pe luna august ,nici pe medicale,nu am primit niciun ban).am facut cerere la data de 20 august sa-mi dea copie dupa cartea de munca,dupa actul aditional la cartea de munca si adeverinta din care sa reiese plata contributiilor sociale si au refuzat sa-mi dea.....
am facut sesizare la ITM si dupa 30 de zile am primit un raspuns evaziv si fara raspuns la solicitarile mele........mentionez ca in luna ianuarie mi-au dat o adeverinta pt medicul de familie in care mi-au scris ca salariul meu brut este 10 mil.si deci net este in jur de 7 mil.....acum ei ma santajeaza ca daca le semnez flururasi de salariu de la inceputul anului ,ei imi dau copie dupa actul aditional la cartea de munca(mentinez ca eu am primit in fiecare luna 4 mil pe card)iar restul banilor mi-i dadeau in mana.,fara sa semnez ceva pt primirea lor......
acum cer cateva sfaturi aici..........ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
cum procedez ?daca merg maine l
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 23:40, 15 Octombrie 2009
Aveti cadrul legal sa mergeti mai departe,dar e posibil ca raporturile de serviciu sa se deterioreze in asa fel incat chiar sa ramaneti fara serviciu.
In primul rand orice modificare de salariu se face pr baza uneo decizii a angajatorului, decizie care trebuia sa va fie inaintata pentru a semna ca ati luat la cunostiinta. Dar firmele private stau foarte prost cu organizarea resurselor umane incat ma indoiesc ca si procedeaza la intocmirea actelor obligatorii.
In cazul concediului de odihna aveti dreptul la primirea platilor compensatorii dar numai in termen de 3 ani, dupa care intervine prescriptia si nu mai aveti dreptul sa solicitati acest drept.
Cat despre concediul medical neplatind/ul intra sub incidenta Ordinului MS/CNAS nr. 60/32/2006 si se sanctioneaza contraventional insitutia cu amenda de la 1000 la 2500 RON de catre Casa de asigurari de sanatate.
In acest sens puteti sesiza Casa de asigurari de sanatate la care sunteti arondat printr/o petitie scrisa.
Dar va sfatuiesc sa mergeti personal la casa de asigurari sa va informati daca institutia la care lucrati isi achita obligatiile si plateste pt dvs. asigurarile sociale de sanatate si pt concedii medicale, pentru a nu avea surpriza ca nici nu mai sunteti asigurat. Asigurarea este valabila 3 luni de la ultima plata.In situatia acestei crize financiare casele de asigurari inregistreaza tot mai putine plati de la angajatori care amana virarea acestor contributii( angajat-5.5%, angajator 5,2% plus 0,85% din fondul de salarii pentru concediile medicale).
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu cum sa procedez VLADVIOREL12 VLADVIOREL12 revin cu detalii ca sa va rog sa-mi dati cateva sfaturi; lucrez la o firma din data de 1 august 2006,cu contract de munca cu salariul de 5 mil brut incadrata ... (vezi toată discuția)
Pentru indemnizatie Simona si madalin burcea Simona si madalin burcea Buna ziua eu sunt angajata la o firma pe persoana fizica si timp de 7 luni nu am mers la munca dar mi-am platit cartea de munca 8 milione pe luna ca pot intra ... (vezi toată discuția)
Abuzuri din partea angajatorilor eleonora78 eleonora78 Buna ziua, am mai multe probleme intampinate cu un angajator. Sunt angajata in 07.2003 ca broker la o soc din focsani. am fost angajata sa deschid o ... (vezi toată discuția)