avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Taxe și impozite la un SRL D
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Taxe și impozite la un SRL D

Buna ziua! Am inceput demersul pentru a înființa un srl-d. La sfârșitul săptămânii cred că am firma gata și m-ar interesa câteva răspunsuri la următoarele întrebări:
1. Daca voi tine firma fara activitate intre 1-3 luni la inceput ce taxe și impozite am de platit la stat? Menționez că în prima fază nu o sa am niciun angajat.
2. După înființarea firmei ce documente trebuie să procur (și de unde) pentru desfășurarea activității.
Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 16:38, 15 Ianuarie 2018
1. Nu veti avea de platit nicio taxa la stat. Va trebui doar sa depuneti in termen declaratiile fiscale, dupa cum ati definit vectorul fiscal la infiintarea societatii.
2. In termen de 30 de zile, trebuie sa va procurati Registrul unic de control (de la sediul ANAF de care apartineti).
Pentru restul documentelor, cel mai bine este sa luati legatura cu un contabil, pentru a stabili impreuna si un circuit al lor, precum si responsabilitatile care va revin in calitate de (banuiesc) administrator al societatii.
De asemenea, nu uitati sa notificati OTIMMC pe raza caruia se afla societatea, pentru a fi luat in evidenta. Detalii de contact gasiti aici: [ link extern ] /

In alta ordine de idei, sunteti constient ca nu mai exista nicio facilitate importanta pentru SRL-D, ci doar obligatii, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen sã folosesc? Irimescu_Damian Irimescu_Damian Mă interesează, și sunt pe cale, să deschid o firmă de SRL-D. Am mai multe întrebări, dar principala este „ce cod CAEN să folosesc” ... (vezi toată discuția)
Srl vs srl-d Omuletverde Omuletverde Va salut cu respect. Ajung la dumneavoastră cu o serie de întrebări. Stiu cat de bogat este internetul de postari cu informatii similare insa majoritatea ... (vezi toată discuția)