avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Transformare din SRL-D în SRL. De ce acte am nevoie ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Transformare din SRL-D în SRL. De ce acte am nevoie pentru această schimbare?

Bună ziua!

Mi-am înființat o firmă în feb 2017 sub forma de SRL-D, iar acum doresc să o transform în SRL, menționez că sunt singurul asociat unic al firmei.
De ce acte am nevoie pentru această schimbare?

De asemenea, pot schimba cu ocazia aceasta și codurile CAEN? Principala activitate rămâne, aș dori să le schimb doar pe cele secundare.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: eusuntozy , utilizator 18:00, 15 Ianuarie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti nevoie de decizia asociatului unic prin care se modifica forma de organizare din SRL-D in SRL, De asemenea, in cuprinsul aceleasi decizii a asociatului unic, mai inserati un articol prin care stabiliti modificarile codurilor CAEN.
Va trebui sa actualizati actul constitutiv al societatii cu modificarile de mai sus.

La registrul comertului mergeti cu urmatoarele (lista completa o gasiti aici [ link extern ] ):
1. Cerere de inregistrare
2. Decizia asociatului unic semnata
3. Decizia asociatului unic, din care scoateti datele personale ale asociatului unic, dupa care inserati caseta wordcount (In word: reviewwordcount, dupa ce apare caseta cu datele din wordcount apasati <ALT stanga>+<Printscreen>, apasati ok pe caseta de dialog si pe urma <CTRL>+<V> pentru a putea pastra contorul de cuvinte)
4. Actul constitutiv actualizat
5. Declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca indepliniti conditiile de lege pentru a fi autorizata activitatea din noile coduri CAEN (daca doriti sa activati pe ele)
6. Certificatul de inregistrare in original
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Super! Foarte util acest răspuns! O seară liniștită și mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
eusuntozy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional sau decizia asociatului unic ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri. In cazul in care se doreste completarea actului constitutiv si cu alte obiecte de activitate (activitatea principala ... (vezi toată discuția)
Schimbare cod caen robert_11 robert_11 Buna ziua. Am u SRL-D cu 5 coduri CAEN. Doresc ca sa schimb aceste coduri CAEN cu altele, implicit codul principal. Aveti idee ce pasi trebuie sa fac si cam ... (vezi toată discuția)
Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)